ميراث فرهنگي ناملموس مهمترين عامل حفظ تنوع فرهنگي

به گزارش ميراث آريا (chtn)، «مسعود علويان صدر» پيش از ظهر امروز با بيان اين مطلب در نخستين نشست شوراي حکام مرکز مطالعات منطقه‌اي ميراث ناملموس يونسکو در آسياي مرکزي و غربي که با حضور سيد حسن موسوي معاون رئيس‌جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در هتل لاله تهران برگزار شد افزود: خوشحالم که اين نشست در تهران و با حضور مهماناني از ايران و ساير کشورها برگزار مي‌شود.

وي با اشاره به حضور سيد حسن موسوي معاون رئيس‌جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در اين نشست گفت: با پي‌گيري‌هاي مستمر ايشان خوشبختانه اين نشست به نتيجه رسيد و امروز شاهد برگزاري نخستين نشست شوراي حکام مرکز مطالعات منطقه‌اي پاسداري از ميراث فرهنگي ناملموس در آسياي غربي و مرکزي هستيم.

وي با اشاره به اهميت اين مرکز منطقه‌اي به ترکيب اعضاي نشست شوراي حکام اشاره کرد و افزود: نماينده جمهوري اسلامي ايران، نماينده دبير کل يونسکو، نماينده دفتر ملي يونسکو در ايران، سه نفر از متخصصين حوزه ميراث فرهنگي ناملموس و دو نفر به نمايندگي از کشورهاي عضو در اين نشست تخصصي حضور دارند.

وي اضافه کرد: درک ميراث ناملموس در جوامع مختلف به گفت‌وگوي بين فرهنگ‌ها کمک مي‌کند و احترام متقابل نسبت به ديگر شيوه‌هاي زندگي را به ارمغان مي‌آورد.
علويان صدر گفت: ميراث ناملموس گنجينه‌اي از دانش‌ها و مهارت‌ها است که از نسلي به نسل ديگر منتقل مي‌شود.

به گفته وي ميراث ناملموس در دل جوامع محلي شکل گرفته، رشد کرده، بالنده مي‌شود و همان جوامع محلي در حفاظت آن‌ها کوشا هستند.

وي ادامه داد: سنتي بودن، فراگير و جامع بودن، بخشي از هويت فرهنگي جامعه، فرامکان و فرازماني و جامعه‌محوري از مهمترين خصوصيات ميراث معنوي و همان ميراث ناملموس است.

وي افزود: تعاملات منطقه‌اي در سطح آسياي غربي و مرکزي با توجه به جايگاه تمدني که اين پهنه جغرافيايي از جهان دارا است و با توجه به ظرفيت‌هاي حوزه ميراث ناملموس در منطقه بايستي الهام‌بخش، فعال و موثر در تحکيم روابط بين کشورهاي عضو باشد و با نوانديشي و پويايي فکري و اجتماعي شرايط لازم را براي همگرايي منطقه‌اي و پيوند عميق فرهنگي، فکري و جغرافيايي با کشورهاي واقع در منطقه فراهم نمايد.

به گفته علويان صدر ظرفيت‌هاي علمي و پژوهشي موجود در کشورهاي منطقه و تعاملات بين منطقه‌اي زمينه‌ساز ترويج اقدامات پاسدارانه در ارتباط با مواريث فرهنگي ناملموس از طريق آگاهي‌افزايي، ظرفيت‌سازي و اجراي مفاد کنوانسيون پاسداري از ميراث ناملموس مصوب سال 2003 ميلادي خواهد بود.

معاون ميراث فرهنگي کشور ادامه داد: اميدوارم اين مرکز با حضور موثر در سطح منطقه و بهره‌گيري از تمامي ظرفيت‌هاي علمي‌، فرهنگي و پژوهشي و تقويت همکاري‌هاي في‌مابين کشورهاي منطقه بهترين اقدامات براي پاسداري از ميراث ناملموس را در سطح منطقه شناسايي و معرفي نمايد.

علويان صدر خاطرنشان کرد: حفاظت از ميراث ناملموس بيشتر به شيوه و مراحل انتقال ميراث از نسلي به نسل ديگر تاکيد مي‌کند.

اين مقام مسوول با اشاره به گام‌هاي حفاظت از ميراث ناملموس اضافه کرد: شناسايي، مستندسازي، پژوهش، نگهداري، ترويج و احيا از مهمترين گام‌هاي حفاظت از ميراث ناملموس است.

وي افزود: سنت‌ها و بيان‌هاي شفاهي و گفتاري، هنرهاي نمايشي، رسوم اجتماعي و فنون و مهارت‌هاي مرتبط با صنايع دستي از مهمترين مصاديق ميراث معنوي است.

به گزارش ميراث آريا، نخستين نشست شوراي حکام مرکز منطقه‌اي ميراث ناملموس در آسياي غربي و مرکزي در روزهاي سه‌شنبه و چهارشنبه هفته جاري (16 و 17 آبان‌ماه)‌ در هتل لاله تهران برگزار مي‌شود.
/108

انتهای پیام/

کد خبر 1391081627