وي افزود: بناها، آثار تاريخي و ميراث ماندگار فرهنگي ميتواند مبين استراتژي راهبردي براي ملتي باشد که از انديشهها و عمل رهبران و مديران آن جامعه در ادوار مختلف نشات گرفته است و اين مقوله در سه قالب استراتژي بقا، استراتژي ثبات و راهبرد رشد قابل توصيف و طبقهبندي است.
اين مقام مسوول خاطرنشان کرد: با توجه به سوالات مطرح شده و راهبردهاي ذکر شده وجود ميراث گرانبهاي تاريخي در کشور يادآور ظرفيت عظيم تاريخي، معنوي و ميراث ماندگار فرهنگي است که ما را به سمت اتخاذ راهبردي مبتني بر رشد و توسعه رهنمون ميکند.
محمدي گفت: اين بدان معناست که اين راهبرد در حوزههاي مختلف باستانشناسي، مردمشناسي، مرمت، گردشگري، ابنيه، بافتهاي تاريخي و هنرهاي سنتي بايد با تخصيص منابع بيشتر نقش مهمي در اقتصاد ملي و افزايش ثروت ايرانيان داشته باشد.
رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي يادآور شد: گذشتگان با ساختن چنين بناهايي آيندگان را به اتخاذ چنين راهبردي سوق ميدهند و اين بناها يادآور خودباوري، هنر و خلاقيت است که از مهمترين درسهايي است که ميتوان از آن آموخت.
وي افزود: براي بهرهگيري از اين ظرفيتها بايد با تمام توان خود و همياري جمعي و بهرهگيري از خرد جمعي به آينده درخشان کشورمان کمک کنيم.
محمدي ادامه داد: اميد است که ثبت مجموعه گرانبهاي کاخ گلستان در کنار ساير آثار ثبت شده در ميراث جهاني موجب آشنايي بيشتر جهانيان با اين بناي تاريخي و فرهنگ و تمدن ايران شود و زمينه را براي روي آوردن نسل جوان به آشنايي با ميراث فرهنگي و خودباوري آنها فراهم کند.
محمدي در پايان از محققاني که در شناخت و شناساندن اين مجموعه بزرگ تاريخي فرهنگي همت کردهاند تشکر و قدرداني کرد.
ص/122
انتهای پیام/