«قربان عباسي» افزود: جمعآوري پوشش آجرفرش آسيبديده بام بنا، اجراي قيرگوني پشتبام بنا و اجراي مجدد آجرفرش به روش سنتي در مسجد مدرسه تاريخي بنا، همچنين اجراي سقف طبقه اول براي مصلي موجود در محوطه و اجراي اندود بندکشي در جدارههاي بناي تاريخي و اصلاح ساختار تاسيساتي الکتريکي بنا از جمله اقدامات صورت گرفته در اين بناي تاريخي است.
وي خاطرنشان کرد: ساختمان مسجد و مدرسه متعلق به دوره قاجاريه است و بر اساس تاريخي که بر سردر ورودي مدرسه کتابت شده، در سال 1328 هجري قمري ساخته شده و اين بنا به شماره 1124 در تاريخ 21 مهرماه 1354 در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيده است.
اين مقام مسوول اظهار داشت: با اينکه مسجد کريم ايشان قدمت زيادي ندارد، اما خصوصيات بناهاي قديميتر در آن ديده ميشود. بناهاي آن ترکيبي از ويژگيهاي بناهاي ديدني آسياي مرکزي و معماري ايران است. طول آن در حدود 17 و عرض آن در حدود 13 متر است.
عباسي ادامه داد: ساختمان آجري مسجد که عاري از هر گونه تزئين بوده و با نقشه (پلان تيپ) مربع- مستطيل بنا شده است. اين مسجد شامل يک شبستان با در ورودي در جبهه جنوبي است که سقف آن به وسيله چهار گنبد پوشش يافته و گنبدها از نظر معماري قرينه يکديگر، بسيار دقيق، منظم و به شکل بسيار زيبايي بنا شدهاند.
وي همچنين به مدرسه کريم ايشان اشاره کرد و افزود: اين مدرسه که در نزديکي مسجد و در ضلع جنوب غربي آن است به شکل زيبايي با پلان چهار ضلعي يا مربع شکل ساخته شده است. «ابعاد ساختمان مدرسه در حدود 30 متر و زيربناي آن حدود 1000 مترمربع و ضخامت جرز ديوارهاي آن در حدود يک متر است که به وسيله آجرهاي ضخيم ساخته شده و شامل يک حياط و تعداد 23 حجره است.
122/الف
انتهای پیام/