وي با اشاره به برگزاري اين کارگاه تخصصي در دانشگاه تهران يادآور شد: يکي از مهمترين بسترهايي که ميتواند مفاهيم ميراث جهاني و مفاهيم مرتبط با آن را در اين بستر تحقق يابد دانشگاه است و برگزاري اين کارگاه تخصصي در يک محيط علمي به نام دانشگاه تهران ارزش فراواني دارد.
وي با بيان اين که ميراث فرهنگي نيازمند توجه و شناخت هر چه بيشتر است ادامه داد: مديران تمامي بخشها بايد به شناخت بهتري از مفاهيم ميراث فرهنگي دست يابند.
علويان صدر خاطرنشان کرد: در کنار مديران، مديريت مردمي نيز در حوزه ميراث فرهنگي از اهميت ويژهاي برخوردار است و وزن مديريت مردمي در حوزه ميراث فرهنگي از مسووليتهاي ساير مديران کمتر نيست.
وي ادامه داد: نقطه اوج آثار تاريخي در مديريت آن به وسيله مردم است چرا که ميراث فرهنگي با زندگي مردم گره خورده است.
علويان صدر در ادامه به چالشهاي پيش روي ميراث فرهنگي اشاره کرد و افزود: چالشهايي در حوزه ميراث فرهنگي وجود دارد که اين چالشها و دغدغهها بايد با تعامل با مديران بخشهاي مختلف رفع شود.
وي ادامه داد: ميراث فرهنگي ماندن در گذشته نيست بلکه جرياني است که از نسلي به نسل ديگر منتقل شده و با اين که سنتي است اما يک جريان معاصر به شمار ميآيد که زنده و پوياست.
معاون ميراث فرهنگي کشور به چالشهاي پيش رو در ثبت ميراث جهاني آثار اشاره کرد و افزود: چالشهايي مانند چالشهاي توسعهاي، مديريتي، اقتصادي و فني چهار چالش مهم ثبت ميراث جهاني است که نيازمند برنامهريزي گسترده و تعامل با بخشهاي مختلف براي رفع اين چالشها هستيم.
وي ادامه داد: به عنوان مثال به عقيده برخيها که معتقدند ثبت ميراث جهاني مانع توسعه است، ميراث جهاني خود باعث توسعه و رونق در حوزهها و بخشهاي مختلف است.
معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با اشاره به موفقيتهاي دولت نهم و دهم در ثبت جهاني آثار ادامه داد: از زمان روي کار آمدن دولت نهم و دهم تاکنون موفق به ثبت 8 اثر جديد در فهرست ميراث جهاني شديم در حالي که تا قبل از آن تنها موفق به ثبت 7 اثر در فهرست ميراث جهاني شده بوديم.
علويان صدر ادامه داد: برخي از پروندههايي که در سالهاي اخير در فهرست ميراث جهاني به ثبت رسيدهاند پروندههاي زنجيرهاي هستند که در بردارنده چندين اثر است.
وي در پايان صحبتهاي خود همچنين از تدوين منشور ملي مرمت توسط اساتيد برجسته معماري در دانشگاه خبر داد.
الف/108
انتهای پیام/