آيين‌هاي مذهبي زنده در بازار تبريز از مولفه‌هاي ثبت جهاني اين اثر تاريخي بود

به گزارش ميراث آريا(chtn)، به نقل از روابط عمومي اداره کل ميراث فرهنگي استان آذربايجان شرقي، «تراب محمدي» اظهار داشت: آيين‌هاي بومي و مذهبي همچون جشن‌ها و عزاداري‌ها در روند ثبت جهاني بازار تاريخي تبريز بسيار موثر بودند و در جريان ثبت جهاني اين بازار تنها معماري منحصر به فرد و کالبد اين بنا ثبت نشد، بلکه ارزش‌هاي جاري در بازار تاريخي تبريز نيز به ثبت رسيد.

وي بازار تاريخي تبريز را از ديرباز محل حيات عزاداران حسيني عنوان کرد و گفت: اين عزاداري‌ها از دوران صفويه رايج بوده و در دوره قاجاريه با ساخت تيمچه مظفريه به اوج خود مي‌رسد و تا به امروز نيز با رونق به کار خود ادامه مي‌دهد.

اين مقام مسوول همچنين ثبت عزاداري‌ها و سوگواري‌هاي محرم در بازار تبريز را براي پژوهشگران و انديشمنداني که قصد مطالعه متمرکز بر روي اين آيين‌ها را دارند بسيار موثر دانست.

محمدي با اشاره به توجه ويژه‌اي که در دولت‌هاي نهم و دهم نسبت به ارزش‌هاي ديني و مذهبي صورت گرفته، تصريح کرد: ثبت ملي تبريز به عنوان نخستين پايتخت تشيع جهان اسلام با حضور آقاي احمدي‌نژاد و ثبت ملي مکان رويداد قيام 29 بهمن مردم تبريز در زمان دولت ايشان نشان از اين نگرش دارد.

وي با بيان اينکه آذربايجان شرقي 150 مسجد و امامزاده تاريخي دارد که همه آنها يا مرمت شده و يا در دست بازسازي قرار دارند، يادآور شد: آمار آثار ثبتي آذربايجان شرقي در دولت نهم و دهم رشد خوبي داشته به طوريکه تعداد آثار ثبتي استان 520 اثر تا سال 84 بود که اين تعداد، اکنون به بيش از 1800 اثر رسيده است.

اين مقام مسوول همچنين با اشاره به برکات ثبت ملي عزاداري‌هاي محرم در دل بازار تاريخي و جهاني شده تبريز در زنده نگاه داشتن آداب مذهبي اين منطقه، از 23 پروژه مرمتي فعال در مجموعه بازار بزرگ تبريز خبر داد.

يادآور مي‌شود، پرونده آيين عزاداري تاسوعا و عاشوراي حسيني در بازار جهاني تبريز، در پنجمين همايش ملي شوراي سياست‌گذاري ثبت ميراث فرهنگي در فهرست ميراث ناملموس آثار ملي به ثبت رسيده است.
122/الف

انتهای پیام/

کد خبر 139108252