آمادگي ايران براي برگزاري تورهاي ترکيبي با کشور ارمنستان

معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در ديدار با معاون وزير اقتصاد و رئيس سازمان گردشگري ارمنستان، از آمادگي ايران براي برگزاري تورهاي ترکيبي با اين کشور خبر داد.

به گزارش ميراث‏آريا(chtn)، «منوچهر جهانيان»، معاون گردشگري کشور در ديدار با «آرا پطروسيان»، معاون وزير اقتصاد و رئيس سازمان گردشگري ارمنستان، با اعلام اين خبر گفت: خوشبختانه تعاملات فرهنگي، سياسي، اجتماعي و اقتصادي خوبي ميان جمهوري اسلامي ايران و کشور ارمنستان وجود دارد و يکي از موضوعاتي که مي‏تواند اين تعاملات را مستحکم‏تر و روابط را به نوعي نزديک‏تر کند، توسعه همکاري‏هاي گردشگري، تبادل گردشگر و بازديد از آثار تاريخي و تمدني بين دو کشور است.

وي افزود: تعاملات در زمينه گردشگري مي‏تواند زيبايي‏ها، آثار تاريخي، تمدني، برخورد مردم، ميهمان‏ نوازي و در حقيقت جاذبه‏ ها را به مردم دو کشور معرفي کند.

اين مقام مسوول اظهار داشت: جمهوري اسلامي ايران کشوري چهار فصل با آثاري تاريخي – تمدني بي ‏نظيري است که تاکنون بيش از 15 مورد آن به ثبت جهاني، 34 هزار مورد آن به ثبت ملي و صدها هزار هم به ثبت محلي و استاني رسيده اند.

وي با اشاره به وجود ظرفيت‏هاي متنوع گردشگري در حوزه‏ هاي طبيعت‏ گردي، علمي، سلامت، کوير نوردي و ... در ايران و ارمنستان تصريح کرد: ما بايد موجبات بازديد مردم دو کشور را از اين زيبايي‏ها، آثار تاريخي و تمدني فراهم کنيم.
«جهانيان» تراز تجاري دو کشور را در سال 2011 ميلادي بيش از 74 ميليون دلار خواند و بيان کرد: بر اساس آمار رسمي سازمان جهاني جهانگردي، توسعه همکاري‏هاي گردشگري مي‏تواند اين تراز را بالاتر ببرد.

وي با اشاره به تعاملات بالاي گردشگري و علمي ايران و ارمنستان، اظهار داشت: آمارها نشان مي‏دهند حدود 5 هزار دانشجوي ايراني به صورت بورسيه و آزاد در ارمنستان مشغول به تحصيل هستند که مي‏تواند توسعه روابط فرهنگي، اجتماعي و گردشگري دو کشور را تسريع کند.

معاون گردشگري افزود: ايران و ارمنستان يک تفاهم‏نامه در حوزه گردشگري به امضا رساندند که سال گذشته مهلت آن به پايان رسيد و ما اميدواريم و انتظار داريم اين تفاهمنامه همراه با اصلاحاتي در راستاي توسعه همکاري‏هاي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري که حوزه هاي مربوط به سازمان ما است تمديد شود.

وي ادامه داد: همچنين پيشنهاد مي‏کنيم با توجه به اينکه کميته فني مشترک ايران و ارمنستان سال گذشته در ايران برگزار شد 5تا 7 فوريه سال 2013 در ايروان برگزار شده و در اين کميته نيز تفاهمنامه مشترک گردشگري نيز مورد بررسي قرار گيرد.

اين مقام مسوول از آمادگي برگزاري نمايشگاه‏هاي تخصصي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري مشترک خبر داد و گفت: در همين رابطه ما آمادگي برگزاري تورهاي آشناسازي اصحاب رسانه، دانشجويان و تورگردانان ارمنستان را داريم همچنين آماده راه‏اندازي دفتر اطلاع‏رساني گردشگري ايران در ارمنستان و دفتر اطلاع رساني ارمنستان در ايران هستيم.

وي معرفي دفاتر و آژانس‏ هاي خدمات مسافرتي مورد تاييد دو کشور را از ديگر برنامه‏هاي مشترک همکاري دو کشور دانست و افزود: با توجه به تاکيد سازمان جهاني جهانگردي در اجراي تورهاي تلفيقي و ترکيبي نيز ما آمادگي داريم با همکاري کشور ارمنستان و ساير کشورهاي همسايه مانند گرجستان، ترکمنستان و ... تورهاي ترکيبي برگزار کنيم.

«جهانيان»‌ تسهيل در صدور رواديد را از ديگر موارد مهم در توسعه همکاري‏هاي گردشگري دو کشور عنوان کرد و گفت: علاوه بر افزايش ناوگان حمل و نقل براي جا به جايي مسافرين و گردشگران دو کشور بايد تسهيلاتي را نيز در تردد گردشگران ايجاد کنيم.

وي تصريح کرد: در همين رابطه جمهوري اسلامي ايران درصدد لغو رواديد با 60 کشور از جمله ارمنستان است که اميدواريم طرف ارمني نيز در اين خصوص پيگيري‏هاي جديد را داشته باشد چراکه قطعا مي‏تواند زمينه حضور گردشگران علاقمند به جمهوري اسلامي ايران را افزايش دهد.

معاون گردشگري کشور ميهمان‏نوازي اصيل ايراني، امنيت و آرامشي که در جمهوري اسلامي ايران هست و نوع برخوردي که مردم با گردشگران و مسافرين دارند از ديگر جاذبه‏ هاي ايران خواند که مي‏توانند زمينه‏ هاي حضور گردشگران ارمني را به ايران فراهم کنند.
وي با تاکيد بر بالاترين رشد تعاملات گردشگري ايران و ارمنستان اظهار داشت: بر همين اساس بايد زمينه‏ هاي اجراي اين برنامه‏ ها را به نوعي فراهم کنيم و لازمه آن به روز رساني تفاهم‏ نامه مشترک است که در نشست کميته فني در ايروان صورت خواهد گرفت.
/120

انتهای پیام/

کد خبر 139108261