وي مراسم ماه محرم را نماد پايداري و ايستادگي دانست و گفت: در اين موزه بخشي از نماد و نشانههاي نمادين مراسم و آئينهاي ماه محرم در اقصي نقاط آذربايجان شرقي به نمايش گذاشته شده است.
مديرکل ميراثفرهنگي استان هدف از تشکيل موزه محرم را نمايش مستمر جاذبههاي مادي و معنوي محرم دانست و گفت: اين نمادها تنها در موسم عزاداري به کار گرفته ميشوند و باقيمانده سال را در علم خانهها و انباريهاي تکايا و مساجد پردهنشين ميشوند.
محمدي يادآور شد: موزه محرم تبريز از بدو تاسيس تا کنون رايگان بوده و در ايام محرم نيز بدون تغيير روال کاري از ساعت 8 تا 15 پذيراي بازديدکنندگان و عزاداران امام حسين (ع) خواهد بود.
وي خاطرنشان کرد: خانه صحتي که از سوي اين خانواده براي ايجاد موزه محرم در اختيار ادارهکل ميراثفرهنگي قرار گرفته، 409 متر مربع مساحت دارد و در زمان حيات مرحوم دکتر ابوالقاسم صحتي و اوايل دوره پهلوي در ماه محرم به عنوان حسينيه مورد استفاده هيات عزاداري محله راسته کوچه قرار ميگرفت.
اين خانه با شماره 2336 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده و متعاقب آن عمليات مرمت و استحکام بخشي بنا به اجرا درآمده و پس از تجهيز به عنوان موزه مردمشناسي محرم مورد استفاده قرار گرفته است.
الف/117
انتهای پیام/