وي تصريح کرد: هدف ما اين است که بخشي از اين آثار معنوي که تعيينکننده شيوه، نحوه تفکر و فرهنگ اصيل هر منطقه است را در دستور کار خود قرار داده و ارزشهاي سبقه فرهنگي را بيشتر نمايان کرده و از منسوخ شدن آنها جلوگيري کنيم.
اين مقام مسوول با اشاره به 2 اثر معنوي ايام محرم که يکي سقايي و يکي تعزيه است، گفت: در راستاي فرهنگ اصيل عزاداري امام حسين(ع) در همدان مراسم تعزيه نيز در امامزاده محسن همدان برگزار ميشود.
به گفته وي، تعزيه و سقايي از يادمانهاي ايام محرم است که به ثبت ملي رسيده و اين مهم ميتواند با به اجرا درآمدن در اماکن مذهبي خاص موجب توسعه فرهنگها و سنتهايي شود که همواره ريشه در اعتقادات مذهبي ما دارد.
مدير کل ميراث فرهنگي همدان با بيان اينکه 9 پرونده آثار معنوي همدان آماده ثبت در فهرست آثار ملي است، گفت: در استان همدان 9 اثر به عنوان اثر معنوي به سازمان ميراث فرهنگي پيشنهاد شده است تا در آينده نزديک به ثبت ملي برسد.
وي خاطرنشان کرد: فرهنگ صرفاً مربوط به يک رويداد و تاريخ خاص نيست و پوشاک، خوراکي و آثار معنوي هر منطقه شاکله فرهنگي آن منطقه است که اداره کل ميراث فرهنگي همدان نيز به دنبال ايجاد فضاي فرهنگي است تا با اشاعه آن به بالندگي برسد.
گفتني است؛ بقعه امامزاده محسن، بر فراز تپه اي در دامنه شمالي کوهستان لوند و در انتهاي دره سرسبز و مصفاي برفين (وفرجين) قرار گرفته و به همين دليل به امامزاده کوه نيز شهرت يافته است. اين دره به علت امتداد شرقي به غربي، در تمام ساعات روز، از تابش نور خورشيد بهره ميگيرد. فاصله امامزاده کوه تا شهر همدان، حدود 15 کيلومتر است که مسير آن از شهر مريانج و روستاي سولان، توئين، موئين وفرجين ميگذرد.
اين بقعه، مدفن يکي از اصحاب حضرت علي (ع) به نام ابودجانه انصاري نيز است و تا کنون چند بار مرمت شده و شباهت زيادي به بناي «هفتاد و دو تن» در ساروق اراک دارد و به شماره 824 در تاريخ پنجم ديماه 1347 در فهرست آثار تاريخي به ثبت رسيده است.
122/الف
انتهای پیام/