به گفته وي محور منتهي به باغ تاريخي فين به عنوان مهمترين قسمت اين محور به علت وجود باغات متعدد حاشيه آن همواره به عنوان يک محور طبيعي با ارزش مطرح بوده و در برخي از منابع تاريخي هم اشاره به خيابان چهارباغي (خيابان با درختاني در دوطرف آن) شده که به مجموعه باغ ها و بناهاي سلطنتي فين متصل مي شده است.
يزدان مهر ضمن تاکيد بر اهميت تاريخي محور مذکور ادامه داد: به احتمال زياد محور مذکور در امتداد خود و پس از محل باغ کهنه(مربوط به دوران آل بويه) منطبق بر مسيرهاي آب راهها و کوچه باغ هايي که دسترسي روستاهاي فين بزرگ و کوچک را برقرار مي نموده است به هسته مرکزي و تاريخي شهر متصل مي شده است.
وي استقرار آسياب هاي آبي، بناهاي مذهبي و مسکوني واجد ارزش تاريخي و معماري، وجود باغات متعدد با اسامي مشخص ،آب راهها و آب پخشگاههاي مرتبط به آب چشمه سليمانيه، باغ کهنه(مربوط به دوره آل بويه)،باغ فين(دوره صفويه)و چشمه سليمانيه،امامزاده ها و بقاع متبرکه، قنات ها و محوطه باستاني سيلک را از عناصر واجد ارزش تاريخي و معماري اين محور فرهنگي و تاريخي دانست.
وي اضافه کرد: در حال حاضر اين محور ستون فقرات پهنه اي را شکل داده است که به دليل قرارگيري محوطه هاي واجد ارزش تاريخي،طبيعي و معماري و ارزش هاي بالقوه نهفته در درون آن و اتصال به منطقه مرکزي کاشان قابليت اطلاق منطقه تاريخي،فرهنگي و گردشگري شهر کاشان را دارا است.
الف/108
انتهای پیام/