«حسين شمسالديني» افزود: با سفر به اين منطقه ميتوان به انجام فعاليتهايي نظير رصد ستارگان، پرورش گياهان در شرايط کويري، بيابانزايي، مهار انرژي باد و خورشيد، اسکي روي شن، موتورسواري، اتومبيلراني و پيادهروي پرداخت.
وي با بيان اين که کلوتها بزرگترين عارضه طبيعي کلوخي دنيا و زيباترين پديده کوير به شمار ميرود، يادآور شد: کلوتها سرتاسر قسمت غربي کوير لوت و مرکزي را پوشانده و از دور به شهري بزرگ شبيه است.
شمسالديني با اشاره به آمادهسازي کمپ کويري شهداد براي گردشگران و علاقمندان به کوير گفت: کمپ کويري شهداد در حال حاضر به منظور ساماندهي و انجام تعميرات اساسي تعطيل است.
مديرکل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان کرمان ادامه داد: اين اقدام به منظور ساماندهي کپرها و آلاچيقها، تعويض سيستم روشنايي، اجراي سيستم صوت و اطلاعرساني و بهسازي سرويسهاي بهداشتي صورت ميگيرد.
به گزارش ميراثآريا، پيش از اين «جعفر صبوري»، کارشناس ارشد بخش ژئوتوريسم سازمان زمينشناسي و اکتشافات معدني کشور اعلام کرد که طبق بررسيهاي به عمل آمده سن پشتههاي کلوتهاي شهداد 2 تا 7 ميليون سال تخمين زده ميشود.
وي در تشريح طرح تحقيقاتي بيابان لوت اظهار داشت: بيابان لوت مملو از رکوردهاي بينالمللي است، بنابراين بايد تحقيقات و پژوهشهاي گستردهتري در اين منطقه صورت گيرد.
صبوري با اشاره به وجود کلوتها، نبکاها و ديگر پديدههاي منحصر به فرد در لوت خاطرنشان کرد: در اين سفر بيشتر تحقيقات در زمينهي کلوتها به ويژه پشتهها از نظر نوع و سن صورت گرفت که احتمالا 2 تا 7 ميليون سال عمر دارند.
الف/117
انتهای پیام/