وي افزود: طراحي سايتموزه و حريم منظري محوطه باستاني سيلک با دو ميليارد و دويست ميليون ريال توسط سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري کشور و با همکاري دانشگاه تهران بر اساس مطالعات دقيق باستانشناسي و داداههاي ماهوارهاي انجام و به تصويب کميته فني ادارهکل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان اصفهان رسيد.
يزدان مهر عنوان داشت: طراحي مناظر فرهنگي در قالب سايتموزه علاوه بر تأمين نگرشهاي حفاظتي و مرمتي آثار در بستر حقيقيشان زمينه حفاظت توامان عوامل زيستي و طبيعي دربرگيرنده آثار تاريخي را فراهم آورده و گردشگران نيز ميتوانند واقعيتهاي فرهنگي را بهصورت ملموس درک کنند.
سرپرست اداره ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري کاشان گفت: از طرف ديگر با ايجاد سايتموزه گردشگران ميتوانند با نحوه فعاليت باستانشناسان از حفاري تا مرمت آثار با کار متخصصين اين امر و حفاظت از محوطههاي تاريخي آشنا شده و با نحوه کار آنان آشنا گردند.
يزدان مهر خاطرنشان کرد: در اين مرحله کليه زيرساختهاي گردشگري و حفاظتي مورد نياز شامل مسيرهاي ويژه گردشگري، ساختمانهاي اداري و حفاظتي، آزمايشگاه مرمت و باستانشناسي، نمايشگاه يافتههاي باستان شناسي طراحي شده است.
سيلک يکي از کهنترين و مهمترين مراکز استقرار بشر در فلات مرکزي ايران است. آثار تاريخي بدست آمده از محوطه باستاني سيلک يادآور خاطره بيش از پنجهزار سال سير زندگي و تمدن در منطقه است. بررسي آثار بدست آمده از کاوشهاي سال 1388 در بخش شمالي اين محوطه قدمت لايههاي اوليه تمدن سيلک را بيش از 8000 سال قبل مرتبط کرده است. نخستين بار هيأتي فرانسوي به سرپرستي رومن گريشمن در حدود سالهاي 1312 هجري شمسي در سيلک به کاوش و حفاري پرداختند و با بدست آمدن آثار و اشياي سفالي و فلزي از دل تپهها به نتايج شگفتانگيزي دست يافتندو اهميت اين منطقه در سير تمدن بشري براي جهانيان آشکار است.
اين اثر باارزش تاريخي شامل دو تپه شمالي و جنوبي و گورستانهاي الف و ب در سال 1310 به شماره 38 در فهرست آثار ملي کشور ثبت شده است.
/124
انتهای پیام/