وي با اشاره به برگزاري کارگروه ملي زيارت در هفته گذشته با حضور دکتر محمود احمدينژاد رئيس جمهوري اسلامي ايران در مشهد مقدس افزود: يکي از مهمترين مصوبات و دستاوردهاي اين کارگروه ملي تصويب تبديل مشهد مقدس به عنوان منطقه بينالمللي گردشگري زيارت بود، بنابراين در همين راستا يکي از پيشنهاداتي که ميتوان ارائه داد تدوين نقشه جامع گردشگري سلامت کشورهاي اسلامي است.
وي با تشريح مهمترين دستاوردها و مصوبات اين کارگروه ملي يادآور شد: لغو رواديد با کشورهاي جهان اسلام و حذف تشريفات ورود گردشگران مسلمان به مشهد مقدس و همچنين تبديل مشهد به عنوان منطقه بينالمللي گردشگري زيارت، دو دستاورد بزرگ اين کارگروه ملي بود که از طريق وزارت امور خارجه پيگيري خواهد شد.
دکتر ملکزاده با بيان اين که جايگاه مشهد يک جايگاه بينالمللي است يادآور شد: مشهد تنها به عنوان يک منطقه ملي و شهر ملي تلقي نميشود، بلکه جايگاه مشهد جايگاه بينالمللي در قلب شيعيان جهان اسلام است و نگاه مسلمانان به اين شهر نگاهي است که به منطقه خود دارند.
وي با بيان اين که اين موضوع و نگاه شيعيان و مسلمانان به شهر مشهد از جهات بسياري داراي اهميت است اضافه کرد: بايد از ظرفيتهاي بزرگي که در مشهد ايجاد شده است به بهترين شکل استفاده کرد.
معاون رئيسجمهور در بخش مهمي از صحبتهاي خود در اين کنفرانس بينالمللي با بيان اين که يکي از مشکلاتي که در حوزه گردشگري سلامت در کشورهاي اسلامي از آن رنج ميبريم نبود يک نقشه جامع گردشگري است گفت: پيشنهاد من اين است که نقشه جامع گردشگري سلامت کشورهاي اسلامي هر چه زودتر تدوين و ارائه شود.
دکتر ملکزاده خطاب به محمد نهاونديان رئيس اتاق بازرگاني ايران که در اين کنفرانس حضور داشت گفت: پيشنهاد سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري و دولت به اتاق بازرگاني اين است که اين اتاق بتواند نقشه جامع گردشگري سلامت کشورهاي اسلامي را تدوين کند و در اين خصوص سازمان ميراث فرهنگي کشور نيز در تدوين اين نقشه با اتاق بازرگاني همکاري خواهد کرد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در ادامه صحبتهاي خود به موضوع ارائه خدمات حلال به گردشگران مسلمان اشاره کرد و افزود: ارائه خدمات حلال به گردشگران کشورهاي مسلمان نيز بايد مورد توجه قرار گيرد؛ چرا که به عنوان مثال در کشوري مانند امارات هتلهايي که قسمتي را به خدمات حلال به گردشگران اختصاص دادهاند 30درصد بيشتر از ساير هتلهاي اين کشور در جذب گردشگر موفق هستند.
دکتر ملکزاده يادآور شد: موضوع خدمات حلال را ميتوان با برنامهريزي مناسب به تمام جهان صادر کنيم و اگر ميخواهيم گردشگري اسلامي و يا گردشگري سلامت را در حوزه (OIC) مطرح کنيم، بايد موضوع خدمات حلال به گردشگران به عنوان يک محصول فرهنگي و اجتماعي مورد توجه قرار گيرد.
اين عضو کابينه دولت دهم در ادامه صحبتهاي خود به شرايط موفقيت در توسعه گردشگري اشاره و تصريح کرد: زماني ميتوانيم موفق شويم که يک استانداردسازي ملي و بينالمللي از تاريخ و فرهنگ در ايران انجام شود و بنا بر سفارش معمار کبير انقلاب اسلامي حضرت امام خميني(ره) بايد بتوانيم فرهنگ و انقلاب خودمان را به جهانيان صادر کنيم که لازمه صدور فرهنگ و انقلاب اسلامي استانداردسازي ملي و بينالمللي از تاريخ و فرهنگ ايران اسلامي است.
معاون رئيسجمهور با قدرداني از برگزار کننده اين کنفرانس بينالمللي و علمي افزود: بايد دقت داشت که برگزاري اين کنفرانسها و همايشها بتواند دستاوردهاي بسيار مناسبي براي کشورهاي اسلامي به دنبال داشته باشد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري تاکيد کرد: يکي ديگر از موضوعات مهم در حوزه گردشگري سلامت کشورهاي اسلامي توجه به پتانسيلهاي کشورهاي اسلامي از جمله ايران است؛ با اين حال يک پرتال الکترونيکي فعال در کشورهاي اسلامي در حوزه گردشگري سلامت وجود ندارد. بنابراين يکي ديگر از پيشنهادات من در اين کنفرانس بينالمللي راهاندازي سامانه و پايگاه اطلاعاتي در کشورهاي اسلامي در حوزه گردشگري سلامت است.
دکتر ملکزاده در بخش ديگري از صحبتهاي خود به ظرفيتهاي مشهد مقدس و همچنين بيمارستان فوق تخصصي رضوي در اين شهر اشاره کرد و افزود: پيشنهاد ديگرم اين است که اولين سامانه و پايگاه الکترونيکي بينالمللي را آستان قدس رضوي با محوريت سلامت و زيارت تعريف کند.
وي اضافه کرد: سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري اين موضوع را از هر حيث مورد حمايت قرار خواهد داد.
وي با بيان اين که در حوزه سياست، مديريت و برنامهريزي اين توانمندي در دولت جمهوري اسلامي ايران و سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري وجود دارد که در کنار آستان قدس رضوي اين موضوع را پيگيري کند افزود: سازمان ميراث فرهنگي در اين حوزه از آستان قدس رضوي حمايت خواهد کرد.
وي در ادامه صحبتهاي خود با اشاره به فعاليتهاي بيمارستان فوق تخصصي رضوي و جايگاه اين بيمارستان افزود: از طرف رئيسجمهور و هيات دولت پيشنهاد ميکنم با توجه به مصوبه کارگروه ملي زيارت مشهد مقدس تبديل به منطقه بينالمللي گردشگري زيارت شده است. با توجه به پتانسيلها و ظرفيتهاي بيمارستان رضوي نيز اين بيمارستان به عنوان منطقه نمونه گردشگري سلامت ايران به صورت پايلوت فعاليت تبديل شود.
وي خطاب به معاون سرمايهگذاري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گفت: معاونت سرمايهگذاري هر چه زودتر طرح اين موضوع را تهيه کند تا اين موضوع در جلسه هفته آينده هيات دولت مطرح شود.
وي خاطرنشان کرد: اميدوارم بتوانيم از ظرفيتهاي اين بيمارستان فوق تخصصي براي ارائه خدمات به گردشگراني که از سراسر جهان و کشورهاي اسلامي به مشهد مقدس سفر ميکنند استفاده کرد.
معاون رئيسجمهور در يکي ديگر از بخشهاي مهم صحبتهاي خود به انتقاد از وجود دلالان در حوزه گردشگري سلامت پرداخت و گفت: يکي از مشکلات حوزه گردشگري سلامت دلالبازي است که متاسفانه دلالاني که در اين حوزه فعاليت ميکنند تخصصي ندارند و اين دلالان خدمات غير استاندارد به گردشگران حوزه سلامت معرفي ميکنند.
وي با بيان اين که خدماتي که اين دلالان به گردشگران سلامت ارائه ميدهند و مراکز درماني که معرفي ميکنند از نظر استاندارد دچار مشکل است اضافه کرد: پيشنهاد ديگر من اين است که همکاران ما در (OIC) و (UNWTO) با تدوين يک نقشه راه نسبت به راهاندازي شرکتهاي هلدينگ تخصصي در حوزه گردشگري سلامت اقدام کنند.
به گزارش ميراث آريا، سومين کنفرانس بينالمللي گردشگري سلامت کشورهاي عضو سازمان همکاريهاي اسلامي (OIC) با حضور چهرههاي سرشناس ملي و بينالمللي از ايران و 25 کشور جهان به مدت 2 روز در روزهاي 28 و 29 آذرماه جاري در بيمارستان فوق تخصصي رضوي مشهد در حال برگزاري است.
/108
انتهای پیام/