وي با بيان اينکه فرهنگ عاشورايي مبناي اعتلاي تشيع و عامل انعکاس و ترويج باطن تشيع در عالم بوده، اظهار داشت: تبريز به عنوان مهد آيينهاي اصيل عاشورايي ميتواند ايفاگر نقش هدايت و راهبري ثبت و حفظ اين مراسم مذهبي اصيل باشد.
قرهسيد تاکيد کرد: با توجه به پيشينه درخشان تبريز به عنوان اولين پايتخت تشيع در جهان اسلام ، نياز است که اين ميراث ماندگار گذشته براي ارتقاي فرهنگ ديني کشور مورد استفاده قرار بگيرد.
نماينده تبريز، اسکو و آذرشهر در مجلس تصريح کرد: با توجه به مديريت کلان کشور و در همين راستا استان آذربايجان شرقي در برنامهريزي براي حفظ آيينهاي ديني و ملي، بايد از دکتر محمد شريف ملکزاده رئيس سازمان ميراث فرهنگي کشور در احياي مراسم اصيل مذهبي قدرداني ويژه کرد.
قرهسيد ضمن اظهار اميدواري به تداوم ثبت چنين آيينهايي، تصريح کرد: نمايندگان مجلس نيز به عنوان برگزيدگان مردم ديندار ايران اسلامي، از تلاشهاي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کشور براي حفظ، ترويج و معرفي آيينهاي عزاداري کشورمان حمايت کرده و ميکنند.
قرهسيد خاطرنشان کرد: خوشبختانه آذربايجان شرقي طي سالهاي اخير با اجراي همايشهاي تخصصي و مورد نياز توانسته تا حد زيادي براي حفظ و اعتلاي ميراث فرهنگي گام برداشته و جريان انتقال و هدايت اين ميراث ماندگار از اعصار گذشته به آينده را راهبري کند.
وي يادآور شد: بايد از آحاد مردم به ويژه کارشناسان، متخصصان و علاقهمنداني خارج از چارت سازماني اين اداره براي همکاري و مشارکت در حوزههاي ترويج و معرفي ميراث فرهنگي و معنوي استفاده کرد که خوشبختانه سازمان ميراثفرهنگي آذربايجان شرقي نشان داده به خوبي از اين پيشنهادات استقبال ميکند.
هفت پرونده آذربايجان شرقي از آيينهاي عزاداري شهرستانهاي تبريز، آذرشهر، مراغه، هريس، جلفا و عجب شير در ششمين اجلاس سراسري شوراي عالي ثبت کشور با موضوع بررسي پروندههاي آيينهاي عاشورايي، تصويب و به ثبت رسيد.
الف/124
انتهای پیام/