پروژه‌هاي مرمتي نيمه‌تمام سراب به اتمام مي‌رسد

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي اداره‌کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي، «تراب محمدي» در جلسه کارگروه گردشگري شهرستان سراب گفت: اغلب پروژه‌هاي مرمتي اين شهرستان از پيشرفت فيزيکي بالاي 95 درصد برخوردارند که با تامين اعتبار مورد نياز، تا پايان سال کاري 91 به اتمام مي‌رسند.

وي مسجد جامع سراب، امامزاده بزرگ سراب، خانه علامه اميني، مسجد اسنق و پل گاودوشان را پروژه‌هاي مرمتي فعال اين شهرستان خواند و نسبت به بهره‌برداري از آنها در سال 92 اظهار اميدواري کرد.

محمدي با تاکيد بر توسعه و ترويج رشته‌هاي صنايع دستي در شهرستان سراب، اظهار داشت: آموزش صنايع دستي به ويژه در رشته‌هايي با متقاضي بالا، افزايش يافته و پس از آموزش، به هنرمنداني که در اين رشته‌ها مشغول شوند امکان اعطاي تسهيلات بانکي و بيمه فراهم مي‌شود.

وي راه‌اندازي نمايشگاه و بازارچه دائمي صنايع دستي با مشارکت شهرداري سراب را از ديگر موارد مطرح شده در اين جلسه عنوان کرد.


مدير‌کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان يادآور شد: شهرستان سراب هم اکنون 75 اثر تاريخي ثبت شده در فهرست آثار ملي را دارد و مرمت تمامي مساجد تاريخي آن يا به اتمام رسيده و يا از پيشرفت فيزيکي بالايي برخوردار است.

محمدي با اشاره به راه‌اندازي مراکز دائمي اطلاع‌رساني گردشگري در چهار نقطه ورودي استان، اظهار داشت: ملکان، ميانه، مرند و سراب چهار نقطه‌اي هستند که سال آينده در آنها مرکز دائمي اطلاع‌رساني گردشگري راه‌اندازي مي‌شود.

وي همچنين دامنه آب گرم‌هاي موجود در دامنه بزغوش را ظرفيت طبيعي بي‌نظيري براي جذب گردشگر به منطقه خواند و گفت: اسب فروشان، الله حق، اردهاي و شالقون چشمه‌هايي هستند که اداره‌کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان زيرساخت‌هاي گردشگري لازم را در آنها ايجاد کرده تا سرمايه گذاران با دلگرمي بيشتري به اين طرح ها ورود پيدا کنند.

عضو شوراي مشورتي گردشگري کشور يادآور شد: کوه سبلان که سال گذشته به صورت مشترک ميان آذربايجان شرقي و استان اردبيل ثبت ملي شد، هم اکنون به عنوان يک اثر طبيعي پرونده‌اش در حال آماده شدن براي معرفي به عنوان نامزد ثبت در فهرست آثار جهاني يونسکو قرار دارد.

محمدي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به ثبت ملي اخير هفت آيين عاشورايي اين استان، اظهار داشت: هر منطقه و شهرستاني مي‌تواند با معرفي مکان رويدادها و آيين‌هاي سنتي و مذهبي اصيل و منحصر بفرد خود، زمينه را براي ثبت ملي اين ميراث‌هاي معنوي فراهم کند.

خاطرنشان مي‌شود کارگروه گردشگري شهرستان سراب با حضور فرماندار سراب، مدير‌کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان، شهردار و اعضاي اين کارگروه با موضوع بررسي مشکلات و مسائل پيش روي صنعت گردشگري و آثار تاريخي اين شهرستان برگزار شد.
الف/124

انتهای پیام/

کد خبر 139110093