وي افزود: علمگرداني سيهسران از منحصر بفردترين آيينهاي مذهبي آذربايجان شرقي است که در روز تاسوعا مابين سه روستاي سيهسران، زاويه و ليوارجان برگزار ميشود.
وي روستاي سيهسران را داراي هفت علم دانست که مهمترين آنها بين مردم علم حضرت ابوالفضل(ع) است و تشريح کرد: در روزهاي اول محرم در زمان شکلگيري دسته عزاداري روستا ، علمها يکي يکي وارد ميدان ميشوند و در ميدان گردانده ميشوند.
محمدي در تشريح علم گرداني روز تاسوعاي اين منطقه افزود: پيش از ظهر تاسوعا، دسته عزاداري سيهسران به همراه هفت علم کشيده قامت، عزاداري کنان به سوي روستاي ليوارجان حرکت ميکنند و در ورودي روستاي ليوارجان علمهاي هفتگانه اين روستا به پيشواز آنها ميآيند.
مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان ادامه داد: علمها پيشاپيش دستههاي عزاداري دو روستا وقتي به هم ميرسند به يکديگر سرتعظيم فرو ميآورند و به اصطلاح محليها همديگر را ميبوسند.
محمدي با بيان اينکه اين علمها به سوي جلوي ميدان مسجد جامع روستاي ليوارجان حرکت داده ميشوند، افزود: پس از مدتي عزاداري، در پايان مراسم با بدرقه علمهاي ليوارجان، علمهاي سيهسران به روستاي خود باز ميگردند .
وي خاطرنشان کرد: بعد از ظهر همين روز، اين بار علمهاي روستاي ليوارجان به روستاي سيهسران برده ميشوند و مراسمي هم در روستاي ليوارجان برگزار ميشود.
محمدي با اشاره به ادامه اين مراسم آييني در روز عاشورا، يادآور شد:در شب عاشورا پس از عزاداري سه علم روستاي سيهسران به سمت روستاي ليوارجان حرکت داده شده و به همراه سه علم از روستاي ليوارجان به سوي روستاي زاويه و زيارتگاه آن روستا حرکت داده ميشوند.
مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان افزود: اين علمها نيمههاي شب به روستاي زاويه رسيده و در حياط زيارتگاه دو علم زاويه نيز به آنها ميپيوندند و عزاداري ميکنند.
يادآور ميشود؛ هفت پرونده آذربايجان شرقي از آيينهاي عزاداري شهرستانهاي تبريز، آذرشهر، مراغه، هريس، جلفا و عجب شير در ششمين اجلاس سراسري شوراي عالي ثبت کشور با موضوع بررسي پروندههاي آيينهاي عاشورايي، تصويب و به ثبت رسيد.
الف/124
انتهای پیام/