وي با تاکيد بر اينکه بخش تاريخي مسجد سالم بوده و هيچگونه آسيبي نديده است، يادآور شد: بخش تخريب شده در واقع ديواري در ضلع شمالي و غربي محوطه مسجد بوده که با آغاز مرمت بنا قرار بود تخريب و حذف شود.
محمدي خاطرنشان کرد: اين ديوار الحاقي با مصالح سست و متفاوت با مصالح سنتي مسجد ساخته شده بود که همين سست بودن سبب ريزش آن بر اثر بارندگي اخير شده است.
وي با تاکيد بر اينکه هم اکنون بخشهاي الحاقي تخريب شده در حال آواربرداري هستند، از آغاز عمليات مرمتي بناي اصلي مسجد پس از اتمام آواربرداريها خبر داد.
محمدي بر سالم بودن اسکله و شاکله مسجد ضرير تاکيد کرد و گفت: عمليات مرمتي اين مسجد شامل اقداماتي نظير استحکامبخشي، مرمت تزئينات چوبي داخلي، برداشت و حذف الحاقات داخل مسجد و بازسازي شيرواني خواهد بود.
وي مسجد ضرير را از جمله مساجد چوبي و شبستاني آذربايجان شرقي و با قدمت صفوي خواند که با شماره 8908 در فهرست آثار ملي کشورمان به ثبت رسيده است.
مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان با اشاره به زيباييهاي به کار رفته در معماري و تزئينات اين مسجد گفت: نقاشيهاي گل و بته بصورت زنجيروار و تصاوير ترنج و آيات قرآني در سقف به کار رفته است.
محمدي اضافه کرد: نقاشيها و خطاطيهاي موجود در سرستونها و مقرنسکاري سرستونهاي چوبي از ديگر تزئينات زيباي به کار رفته در مسجد ضرير شهرستان مراغه به شمار ميروند.
الف/124
انتهای پیام/