وي آيين هاي عاشورايي را قديمي ترين و با اصالت ترين آثار هنري اين مرز و بوم خواند و گفت: مراسم عزاداري محرم به ويژه آيين هاي عاشورايي در آذربايجان شرقي از تنوع بالايي برخوردار است.
سعيدي خاطرنشان کرد: اهالي آذربايجان شرقي در ارتباط با ائمه بزرگوار، فرهنگ عاشورا و قيام امام حسين (ع) آيين هاي ويژه و منحصر بفردي دارند که با تفاوت در فضاي شهري و روستايي، بر زيبايي آنها افزوده شده است.
نماينده مردم تبريز، اسکو و آذرشهر در مجلس شوراي اسلامي مطالعه و آماده سازي پرونده آيين هاي عاشورايي را توسط ميراث فرهنگي آذربايجان شرقي براي ثبت ملي ، حرکتي ارزشمند خواند و اظهار اميدواري کرد ثبت و جمع آوري انواع آيين هاي مذهبي و عاشورايي در هر قوم و منطقه از کشورمان علاوه بر آنکه تنوع اين آيين ها را نشان مي دهد حکايت از يکپارچگي و وحدت مردم مسلمان کشورمان نيز دارد.
سعيدي با اشاره به ثبت ملي آيين هاي عاشورايي شش شهرستان آذربايجان شرقي، اظهار اميدواري کرد ظرفيت ها و منابع خوبي از آيين هاي عاشورايي در ديگر شهرها و روستاهاي آذربايجان شرقي نيز وجود دارند که مي توانند با مطالعه بيشتر براي معرفي در فهرست آثار ثبتي کشور قرار گيرند.
به گزارش ميراث آريا، هفت پرونده آذربايجان شرقي از آيين هاي عزاداري شهرستان هاي تبريز، آذرشهر، مراغه، هريس، جلفا و عجب شير در ششمين اجلاس سراسري شوراي عالي ثبت کشور با موضوع بررسي پروندههاي آيينهاي عاشورايي، تصويب و به ثبت رسيد.
الف/108
انتهای پیام/