فصل چهارم کاوش در تپه صادق سيستان آغاز شد

به گزارش ميراث آريا(chtn)، به نقل از روابط عمومي اداره‌کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان سيستان و بلوچستان، تپه صادق يکي از مهمترين دهکده‌هاي اقماري شهر سوخته محسوب مي‌‌شود که همزمان با صدها محوطه و استقرارگاه ديگر، پس از تخريب مسير رودخانه هيرمند و از هم‌پاشي شهر سوخته در ابتداي هزاره سوم قبل از ميلاد(حدود 2000 ق.م) پيرامون آن شکل گرفت و پس از آن نيز به حيات خود ادامه داد.

اين کاوش‌ها در راستاي اهداف سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري و همگام‌سازي با رسالت آموزشي دانشگاه‌ها با هدف تربيت و آموزش نيروي انساني متخصص در رشته باستان‌شناسي، انجام مي‌شود. به همين منظور از ابتداي ديماه سال‌جاري، چهارمين فصل حفاري علمي- آموزشي دانشجويان ترم آخر مقطع کارشناسي باستان‌شناسي دانشگاه سيستان و بلوچستان در تپه صادق سيستان شروع و به مدت 40 روز ادامه خواهد داشت.

اين تپه عظيم با ابعاد 200 در 150 متر و حدود 6 متر ارتفاع از اراضي همجوار، از جمله بزرگترين و در عين حال مهمترين کانون‌هاي استقراري جوامع انساني پيش از تاريخ ساکن در دشت سيستان محسوب مي‌شوند که پس از فروپاشي مادر شهر بزرگ منطقه(شهرسوخته) شکل گرفته است.

مطالعه اين بقاياي استقراري مي‌تواند داده‌هاي ارزشمندي در زمينه خلاء اطلاعاتي موجود در دشت سيستان در عصر پيش از تاريخ، پس از فروپاشي شهر سوخته تا آغاز دوران تاريخي حاصل کند.

در اين فصل از حفاري سعي بر آن است که به اطلاعاتي در زمينه روند شکل‌گيري اينگونه دهکده‌هاي اقماري و نوع کار و معيشت اصلي ساکنان منطقه و همچنين نقش اين تپه با تپه‌هاي اقماري ديگر بر اساس داده‌هاي گياه باستان‌شناسي، جانورشناسي و انجام آزمايش‌هاي گاه‌نگاري از طريق راديو کربن صورت پذيرد.

سرپرستي کاوش‌هاي تپه صادق در فصول گذشته را آقايان مرتضوي، توسلي، شيرازي، صارمي‌نائيني و خانم خسروجردي از اساتيد دانشگاه سيستان و بلوچستان عهده‌دار بوده‌اند.

الف/124

انتهای پیام/

کد خبر 139110168