وي با اشاره به اقداماتي که امسال بر روي اين اثر انجام گرفته، يادآور شد: سبکسازي و آواربرداري روي پل، مرمت طاقها و اجراي طاق دزد، شيببندي و محکمکاري به وسيله بتن از جمله فعاليتهاي مرمتي اجرا شده بر روي پل گاودوشآباد به شمار ميرود.
محمدي با بيان اينکه تنها اقدامات جزئي همچون اندود سيماني و اجراي دال بتني بر روي پل باقي مانده است، از اجراي مرمت بدنه، اصلاح بستر، مرمت کف و نماي پل تاريخي گاودوش آباد در سالهاي آتي خبر داد.
مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کشور، اين پل را راه ارتباطي چند روستاي شهرستان سراب عنوان کرد و گفت: با توجه به اينکه اين پل محل تردد روستائيان به شمار ميرود، اقدامات مرمتي روي اين اثر در سريعترين زمان ممکن صورت گرفت.
محمدي خاطرنشان کرد: با توافقهاي انجام گرفته با ساير نهادها و دستگاهها، مقرر شده هر چه سريع تر نسبت به اجراي راه دسترسي جايگزيني اقدام شود تا در آيندهاي نزديک عبور و مرور از روي اين پل تاريخي انجام نگيرد.
وي با اشاره به مشخصات اين پل تشريح کرد: اين پل به طول 42 متر و عرض 10/6 متر، از سه دهنه، طاقهاي آجري و پايههايي سنگي تشکيل شده است.
مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان آذربايجان شرقي يادآور شد: وجود چهار ميل راهنما در طرفين پل و نبود طاق دزد، پل گاودوش آباد را نسبت به بناهاي مشابه خود شاخص و متفاوت کرده است.
محمدي قدمت اين اثر را مربوط به دوره صفوي- قاجار عنوان کرد و گفت: پل گاودوش آباد که در هشت کيلومتري شمال شهر سراب واقع شده، با شماره 9183 در فهرست آثار ملي ايران به ثبت رسيده است.
الف/124
انتهای پیام/