وي تشريح کرد: سال گذشته پلان معماري اين مقبره تا حد زيادي خوانا شده و مرمتبخشي از آن در دستور کار قرار گرفت.
محمدي تکميل خوانا کردن پلان معماري مقبره مغولي اسفستان و تکميل عمليات بازسازي سر در بنا را از جمله اقدامات مرمتي در حال کار در اين بناي تاريخي عنوان کرد.
مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي يادآور شد: متاسفانه سالها پيش در محوطه مقبره مغولي بناهايي ساخته شدهاند که براي تکميل عمليات مرمت در فازهاي بعد، نياز به تخريب اين خانهها و آزادسازي حريم اثر داريم.
محمدي با بيان اينکه قسمت اعظم مقبره مغولي در دهها سال گذشته تخريب شده است، اظهار داشت: اين بنا داراي گنبدخانهاي مرکزي با فضاي پيراموني بوده اما اکنون تنها بخشي از پلان اصلي و سردر مقبره باقي مانده است.
وي سر در و طاقنماي درگاهي آن را داراي تزئيناتي بسيار زيبا توصيف کرد و گفت: در اين اثر تزئيناتي به صورت مقرنسکاري از آجر لعابي به کار رفته و تمامي حاشيه سر در و طاقنماها قسمتي از مقرنسکاري و کاشيکاري و ترکيبکاشي و گچ و آجر را نشان ميدهد.
يادآور مي شود، سنگ نبشتههاي اورارتويي رازليق و نشتبان، تپه باستاني قلعه جوق، چهار طاق ساساني آغميون، مساجد تاريخي همچون مسجد جامع سراب، مسجد اسنق و جمال آباد، مقبره مغولي اسفستان و امامزاده بزرگ سراب در زمره شاخصترين آثار تاريخي شهرستان سراب قرار دارند.
الف/124
انتهای پیام/