وي افزود: از مهمترين قسمتهاي قلعه اسلامآباد مجموعه مسجد است که قدمت آن با توجه به شواهد و نوع معماري به دوره صفوي ميرسد.
شمسالديني با اشاره به اينکه اين مسجد شامل شبستاني در ضلع غربي و صحني در ضلع شرقي است، اظهار داشت: اطراف صحن اين مسجد توسط رواقهايي محصور شده است.
مدير کل ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان کرمان تصريح کرد: در ساخت اين بنا از مصالحي همچون آجر، خشت خام و ملات گچ ، ملات گل و کاهگل استفاده شده است .
وي ادامه داد: با توجه به اهميت نوع معماري مسجد مذکور، اين اداره درصدد مرمت و ساماندهي آن برآمد که پس از مطالعات آسيبشناسي فاز اول مرمت اين مسجد تاريخي در پاييز سال جاري پايان يافت.
شمسالديني افزود: طي عمليات مرمتي فوق اقداماتي نظير آواربرداري، پيگردي و خواناسازي خطوط معماري، بازسازي ديوارها و ستونهاي فروريخته، اجراي مجدد سقفهاي گنبدي شبستان، احيا و بازسازي رواقها انجام شد.
مدير کل ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان کرمان خاطرنشان کرد: خوشبختانه مرمت و بازسازي اين مسجد تاريخي مورد استقبال مردم منطقه قرار گرفته است به نحوي که با وجود نيمه کار بودن عمليات بازسازي، مردم روستاي اسلام آباد در ايام محرم اقدام به برگزاري مراسم عزاداري و روضهخواني در اين مسجد کردند.
وي يادآور شد: اميدوارم با اختصاص و تأمين اعتبار مورد نياز و تداوم عمليات مرمت، اين بناي تاريخي به يکي از مساجد فعال و زيباي منطقه تبديل شود.
الف/124
انتهای پیام/