برگزاري کميته فني گردشگري ايران و آذربايجان

به گزارش ميراث آريا(chtn)، «جهانيان»، با قدرداني از پذيرايي گرم و مهمان‏نوازي «الهام علي اف»، رئيس جمهور و «ابوالفضل قارايوف»، وزير فرهنگ و گردشگري جمهوري آذربايجان، در جشنواره غذا، فرهنگ و راه ابريشم که شهريور سالجاري در اين کشور برگزار شد، گفت: اين جشنواره موجب يکسري تفاهمات و همکاري‏هاي بسيار خوب شد و سطح همکاري‏هاي فرهنگي، اقتصادي و گردشگري دو کشور را افزايش داد.

وي با اظهار اميدواري از کسب نتايج مطلوب دو کشور در سفر هيات آذربايجاني به ايران اظهار داشت: قرابت‏هاي فرهنگي،تاريخي و تمدني مردم و دولت دو کشور ايران و آذربايجان، توسعه همکاري‏هاي دو کشور را بيش از پيش رونق مي‏دهد.

معاون گردشگري کشور همکاري‏هاي گردشگري را با توجه به تردد قابل ملاحظه اتباع دو کشور در بالاترين سطح خواند و بيان کرد: در سال‏هاي 2011 و 2012، حدود 400 هزار گردشگر از آذربايجان به ايران و حدود 600 هزار گردشگر از ايران به آذربايجان سفر کرده‏اند که نشان دهنده ظرفيت‏ بالاي همکاري‏هاي دو کشور در اين حوزه است.

«جهانيان» افزود: با توجه به تعاملات خوبي که بين دو کشور برقرار است چنانچه تسهيلاتي در هزينه سفر و لغو رواديد ايجاد شود قطعا تعاملات و سطح همکاري‏هاي دو کشور نيز افزايش خواهد يافت.

اين مقام مسوول با اشاره به امضاي تفاهمنامه همکاري‏هاي گردشگري دو کشور در سال 2007 گفت: مدت اين تفاهنامه به زودي به پايان مي‏رسد و ما آمادگي داريم در مدت زماني که آقاي «صمداف» در ايران حضور دارند با تشکيل کميته فني گردشگري مشترک اين تفاهمنامه را با حضور کارشناسان گردشگري و تعقيب اهداف جديد دو کشور در توسعه گردشگري تمديد کنيم.

وي با تاکيد بر لزوم توسعه همکاري‏هاي گردشگري تخصصي بين ايران و آذربايجان افزود: ما آمادگي داريم دفاتر خدمات مسافرت تخصصي را در حوزه‏هاي تخصصي گردشگري مانند گردشگري دريايي، سلامت، مذهبي، طبيعي و ... به کشور آذربايجان معرفي و در صورت تعاملات مشترک از همکاري‏هاي آنها حمايت کنيم به عنوان مثال آمادگي داريم حجاج و زوار آذربايجان از ايران به حج عمره و عتبات اعزام شوند و يا گردشگري دريايي بين کشورهاي حاشيه درياي خزر با محوريت ايران و آذربايجان و ايجاد خطوط کشتيراني توسعه يابد.

«جهانيان» ايجاد دفاتر اطلاع رساني گردشگري را در دو کشور از ديگر اهداف مهم در توسعه همکاري‏هاي گردشگري با آذربايجان خواند و اظهار داشت: ما آمادگي داريم براي آذربايجان يک دفتر اطلاع رساني گردشگري در ايران ايجاد کنيم و انتظار داريم کشور آذربايجان نيز ما را در ايجاد يک دفتر اطلاع رساني گردشگري در اين کشور حمايت کند.

معاون گردشگري کشور از آمادگي ايران براي برگزاري برنامه‏هاي فرهنگي مانند جشنواره، نمايشگاه و همايش‏هاي مشترک مورد تاييد سازمان جهاني جهانگردي با موضوعات مشخص بين ايران و آذربايجان تصريح کرد: با توجه به لزوم معرفي ظرفيت‏هاي گردشگري دو کشور به اصحاب رسانه و دفاتر خدمات مسافرتي، آمادگي داريم ميزبان تورهاي آشناسازي اصحاب رسانه، دفاتر خدمات مسافرتي، دانشجويان و علاقمندان به بازديد از ايران باشيم.

وي با اشاره به وجود دوره‏هاي دکتراي گردشگري در ايران در رابطه با همکاري‏هاي آموزشي در حوزه گردشگري بين ايران و آذربايجان گفت: جمهوري اسلامي ايران توان بسيار خوبي در دوره‏هاي آموزش گردشگري دارد و ما آمادگي داريم براي علاقمندان به آموزش گردشگري بورس تحصيلي اعطا کنيم و يا دوره‏هاي آموزشي مشترکي را با همکاري اساتيد دانشگاه ايران و آذربايجان به صورت کارگاه عملي «ورک شاپ» برگزار کنيم.

«جهانيان» با اشاره به حضور پررنگ ايران در نمايشگاه گردشگري ماه آوريل آذربايجان تاکيد کرد: با توجه به نشستي که با آقاي قارايوف، وزير فرهنگ و گردشگري آذربايجان، داشتيم، ليست دفاتر خدمات مسافرتي و گردشگري را براي همکاري‏هاي مشترک دو کشور در اختيار شما قرار مي‏دهيم.
/120 ‏

انتهای پیام/

کد خبر 139111082