غار «کلماکره» که در استان لرستان و بخش مرکزي پلدختر واقع شده، يکي از اين جاذبهها است. دهانههاي تقريباً دو قلوي غار در پناه پوز صخرهاي شيبدار با ديدي کاملاً کور قرار گرفته است، به همين دليل تا کنون دهانههاي آن از نظرها پنهان ماندهاست؛ بنابراين از هر نظر مأمن بسيار مطمئني براي اختفا و شرايط اضطراري به حساب ميآيد.
مناظر و نمادهاي بسيار بديع و زيباي غار از مواريث ارزشمند طبيعي کشور به شمار ميآيد و وجود آثار و بقاياي گذشته، ارزش فرهنگي نيز به آن داده است.
از مناظر طبيعي و ديدني که ميتواند در بحث گردشگري و سياحتي غار کلماکره مطرح شود اينکه روستاهاي طاق ملک حسين و دره باغ در مسير صعود به غار از روستاهايي هستند که در فصول زمستان و بهار مسکن عشاير کوچ رو بوده و علاوه بر اين طبيعت زيباي منطقه در حاشيهي رودخانه خروشان کشکان، مسير صعود به اين غار که از طريق تنگهاي صخرهاي با مناظري ويژه صورت ميگيرد و بالاخره صحنههايي رويايي از استالاگميتها و استالاکتيتهاي طلايي رنگ غار، حوضچههاي پر از آب، دهليزها و حفرههايي که مکان مخفي نمودن اشياي درون غار بودهاند، از جلوههاي منحصر به فرد اين غار شگفتانگيز است که چشم هر بينندهاي را صيقل ميدهد.
براي دسترسي به غار از مسير پلدختر و از طريق جادهي شوسهاي که در حاشيه شمالي رودخانهي کشکان است، پس از طي ۱۲ کيلومتر به دهکده قشلاقي به نام درهباغ ميرسيم.
از اين آبادي تا دهانه غار مسيري است کوهستاني که بايد پياده طي شود. کوه آهکي مَلِه که غار باستاني کلماکره در سطح رو به آفتاب آن قرار گرفته است، از غرب شهرستان پلدختر آغاز شده و با انحرافي اندک از شرق به جانب شمال شرقي کشيده شده است.
رودخانههاي کشکان و سيمره در جنوب کوه مله به هم ميپيوندند و در امتداد کبير کوه که در مقابل آن قد بر افراشته است، جريان مييابند.
غار کلماکره به ارتفاع ۵۵۰ متر بلندتر از سطح دشت در سمت شرقي يکي از آخرين درههاي صخرهاي آن واقع شده است. دهانه غار به سمت غرب باز شده و در دل صخره به سوي شرق ادامه مييابد.
انتهای پیام/