وي با بيان اينکه تکنيک هاي بسيار خوبي در مرمت عناصر اين روستا به کار رفته، افزود: کف سازي هاي اين روستا علاوه بر هدايت و جمع آوري آب هاي سطحي، از بروز سيلاب در روستا نيز جلوگيري کرده و تردد افراد و احشام را نيز تسهيل مي کند.
علويان صدر خاطرنشان کرد: همچنين اجراي برق از زمين و اتمام شبکه فاضلاب پيشرفته دو اقدام مثبت و نمونه در کندوان به شمار مي رود که جلوه اي ويژه به اين روستا بخشيده است.
معاون ميراث فرهنگي کشور ضمن ابراز رضايت از تعامل بسيار خوب اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان با ساکنان روستاي تاريخي کندوان، اين تعامل سازنده را سبب حل مسائل و مشکلات گردشگري در تنها روستاي زنده صخره اي جهان خواند.
علويان صدر با تاکيد بر اينکه تعامل ادارات کل ميراث فرهنگي استان ها با روستاهاي دستکند و هدف گردشگري نقطه قوتي براي گردشگري اين مناطق به شمار مي روند، اظهار داشت: نحوه برخورد بوميان روستا و نيز مرمت هاي انجام گرفته، فضا را براي ثبت جهاني روستاي کندوان باز کرده است.
وي با بيان اينکه تنها چند مورد در رابطه با روستاي کندوان وجود دارد که نياز به برطرف شدن دارد، يادآور شد: پرونده اين روستاي منحصر بفرد در دست بررسي توسط کارشناسان قرار دارد.
ناظر عالي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ظرفيت هاي گردشگري روستاي کندوان را بالا و منحصر بفرد خواند و گفت: در کنار توسعه زيرساخت ها که افزايش گردشگران را در پي داشته، فرهنگ گردشگرپذيري مردم اين روستا نيز قابل تمجيد است.
علويان صدر همچنين کندوان را بازاري مناسب براي فروش و عرضه صنايع دستي اين روستا و منطقه خواند و گفت: اين روستا علاوه بر صنايع دستي مي تواند محلي مناسب براي عرضه محصولات بومي ممتاز همچون نان اسکو و دوشاب اسکو باشد.
گفتني است، روستاي کندوان در شمال غرب ايران واقع در ارتفاعات کوه سهند با قدمتي 7 هزار ساله يکي از جذابترين مکانهاي ديدني و شگفتيهاي ايران به شمار ميرود که به دليل شکل خانههاي آن که به مانند کندوي عسل در دل کوه کنده شدهاند به آن روستاي کندوان ميگويند.
در حال حاضر کندوان تنها روستاي زنده صخرهاي جهان است که زندگي طبيعي مردم در آن جريان دارد.
/120/
انتهای پیام/