وي با بيان اين که متاسفانه اشيا به دست آمده از اين منطقه از حفاري هاي غير قانوني بوده است که اگر اين کشفيات با حفاري گروه هاي تخصصي باستان شناسي انجام مي شد روند مطالعات به شکل ديگري صورت مي گرفت، افزود: کيفيت بي نظير اشيا و تکنولوژي ساخت آنها بازگوي موقعيت بالاي ساکنان فلات ايران را در اواخر هزاره چهارم بازگو مي کند.
محمدي با اشاره به اين که از سال 1380 تا کنون هيات هاي بسياري از باستان شناسان ايراني و خارجي بر روي اين منطقه پژوهش هاي مختلفي را به ويژه در حوزه فن آوري فلز و پژوهش هاي باستان شناسي انجام داده اند، خاطرنشان کرد: از اين رو پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري در نظر دارد سمينار بين المللي مباحث باستان شناسي جيرفت را برگزار کند.
سرپرست پژوهشکده باستان شناسي ادامه داد: اين همايش با همکاري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استانداري کرمان، فرمانداري جيرفت، مجتمع مس سرچشمه، شرکت معدني و صنعتي گل گهر کرمان و موزه ملي ايران برگزار مي شود.
دبير و عضو شوراي عالي اين سمينار گفت: محور همايش پژوهش هاي باستان شناسي ، گاهنگاري جنوب شرق ايران و دانش و فن آوري فلز– مس است که از طريق فراخوان همگاني براي ارسال چکيده مقاله و پوستر اطلاع رساني شد.
اين مقام مسوول ضمن اظهار خرسندي از روند همايش گفت: تا کنون مقالات بسياري از داخل و خارج از کشور ايتاليا و فرانسه به دبيرخانه همايش ارسال شده که توسط گروهي زبده از اعضاي هيات علمي بررسي شده است.
وي اظهار داشت: مجموعه ارزنده اي از يافته هاي باستان شناسي اين منطقه به همراه مجموعه آثارجيرفت برگردانده شده به کشور در موزه جيرفت به نمايش گذاشته مي شود؛ همچنين نمايشگاهي نيز در بخش جنبي از کتاب هاي مرتبط با حوزه باستان شناسي براي بهره برداري علاقه مندان داير خواهد شد.
/117
انتهای پیام/