وي با يادآوري اينکه ميراث فرهنگي هر کشور بخش جدائيناپذيري از تاريخ سرزميني و نمادي از هويت يک ملت است بيان داشت: در اين ميراث ارزشمند ميتوان جلوههايي از بهترين آثار ملموس مادي و معنوي، آئين کهن و آداب و رسوم حقيقي ايرانيان را مشاهده کرد.
نقيزاده محجوب افزود: هم چنين همايش علمي و جشنواره ملي گردشگري در مشگينشهر روزهاي 29 و 30 ارديبهشت برگزار مي شود تا ظرفيتهاي گردشگري استان و مشگينشهر بيشتر شناسانده شود.
وي با يادآوري اينکه اين همايش ملي با حضور سرمايهگذاران و دوستداران حوزه گردشگري برگزار ميشود سعي خواهد شد مقالات برتر نيز در حوزه صنعت گردشگري مورد توجه قرار گيرد.
وي در ادامه سخنان خود به شناسايي 2 هزار اثر تاريخي و ثبت ملي 800 اثر از استان در فهرست آثار ملي اشاره کرد و گفت: بقعه شيخ صفيالدين اردبيلي به ثبت جهاني رسيده است.
در مراسم گشايش نمايشگاه توليد زنده محصولات صنايع دستي هم چنين معاون صنايع دستي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان اردبيل در سخناني اظهار داشت: در حال حاضر 90 هزار نفر صنعتگر در حوزه صنايع دستي مشغول فعاليت هستند.
عليرضا دباغ عبداللهي اضافه کرد: اين تعداد شاغل در صنايع دستي در 50 هزار کارگاه شهري و روستايي فعاليت ميکنند و در چرخه اقتصادي داخلي از نقش و جايگاه خاص برخوردار هستند.
وي با يادآوري اينکه از 10 ميليون دلار صادرات غيرنفتي استان اردبيل 3 ميليون دلار مربوط به صادرات صنايع دستي است خاطرنشان کرد: همچنان در گمرک استان اردبيل واحد ارزيابي صنايع دستي وجود ندارد.
معاون صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان اردبيل در ادامه سخنان خود گفت: نبود اين واحد سبب شده است تا آمار دقيقي از صادرات صنايع دستي در استان اردبيل وجود نداشته باشد به طوري که ما آمار خود را به زحمت و از طريق هماهنگي با گمرکات ساير استانها و يا خود صنعتگران به دست ميآوريم و در ليست خود اضافه ميکنيم.
عبداللهي اضافه کرد: يقينا با داير شدن اين واحد در گمرکات استان اردبيل ميزان صادرات ما با ارزيابي دقيق از آمار افزايش يافته و ما قادر خواهيم بود رقم واقعي را اطلاعرساني کنيم.
وي خاطرنشان کرد: 30 درصد صادرات غيرنفتي استان اردبيل را صادرات حوزه صنايع دستي تشکيل ميدهد که بايد با توجه به اين آمار بستر توسعه صنايع دستي و بومي و محلي را بهتر از اين فراهم کرد.
دباغ عبداللهي محصولات صنايع دستي را پيامآور فرهنگ و اعتقادات و دانائي ملت ايران اعلام کرد و گفت: صنايع دستي ما بهترين ميراث در شناخت تاريخ، هويت و تمدن اين ديار کهن است.
در اين مراسم از هفت ميراثبان و خادم ميراث فرهنگي، موزهها و صنايع دستي معصومه عبدالرشيدي، محمود ذکيپور، ناصر محمودي، حجتالاسلام شاهبازي، يحيي مهري، ميررحيم سررشتهداري و جهان عبادي بينا با اهداي لوح سپاس و هدايايي تجليل شد.
نمايشگاه توليد زنده محصولات صنايع دستي استان اردبيل تا 31 ارديبهشت ماه در رشتههايي همچون مليلهدوزي، نقرهسازي، چرم، سنگهاي قيمتي و نيمه قيمتي و ... داير بوده و علاقمندان ميتوانند از اين نمايشگاه در محل نگارخانه خطائي واقع در مجموعه بقعه شيخ صفيالدين اردبيلي از ساعت 15 عصر تا 21 شب بازديد کنند.
انتهای پیام/