«کرشمه کاشي‌هاي آبي» در موزه نادري مشهد

به گزارش ميراث آريا(chtn) در اين نمايشگاه که به‌همت دانشجويان رشته نقاشي ايراني مرکز علمي کاربردي فرهنگ و هنر يک خراسان برپا شده است، 70 قطعه از کاشي هاي تاريخي دوره سلجوقي باز آفريني شده‌اند.

علي محمدي مدير مجموعه فرهنگي ، تاريخي نادري دراين‌باره گفت: درباز آفريني اين آثار از تصوير نمونه‌هاي اصل آن‌ها که زينت‌بخش موزه‌هاي جهان است، به‌عنوان بخش مهمي از هنر اسلامي شناخته مي‌شود، استفاده شده است .

وي افزود: کاشي‌هاي زرين‌فام در دوره کوتاهي از قرن پنجم هجري تا يورش مغولان رواج داشته است و کاشان مهد آن به‌شمار مي‌رود.

محمدي يادآور شد: اين آثار، بخش مهمي از پيوند نقاشي ايراني و معماري سنتي است که ابنيه تاريخي موجود در اقليم نيمه‌ خشک را با رنگ‌ها و نقش‌هايي پاک‌نشدني تلطيف کرده‌ ا ست.

وي تصريح‌کرد: اضافه شدن نقش و رنگ به معتبرترين بناهاي تاريخي که رواج آن به تزيين صحن داخلي حرم مطهر رضوي در قرن پنجم باز مي‌گردد نمونه بارز هنر ناب ايراني است.

مدير مجموعه نادري افزود : نمايشگاه حاضر را به‌عنوان دريچه‌اي به احياي اين فن کاشي‌سازي جسمي که قرن‌ها غبار فرا موشي بر تارک آن نشسته است دانست و خاطرنشان کرد: نمايشگاه گروهي «کرشمه کاشي‌هاي آبي» حاصل تلاش سه ماهه نگارگران نقاشي ايراني است.

اين نمايشگاه از 31 ارديبهشت تا سوم خردادماه از 9 صبح تا 19 عصر پذيراي علاقه‌مندان به هنر ايراني خواهدبود.

انتهای پیام/

کد خبر 139203017