کارشناس ارشد باستانشناسی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع د ستی و گردشگری استان کردستان از پایان یافتن گمانه زنی های کارشناسان درباره این تپه تاریخی خبر داد.
به گزارش روابط عمومی،صنایع دستی و گردشگری استان کردستان، صابر وفايي، كارشناس ارشد باستانشناسی، اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان كردستان گفت: برنامه گمانه زني تپه تاريخي دوشان سنندج به سرپرستي دكتر ساعد موچشي باستان شناس و عضو هيأت علمي دانشگاه پيام نور همدان در ماههاي خرداد و تير ماه سال جاري انجام گرفت.
صابر وفايي افزود: اين تپه در قسمت جنوب شرقي بافت مسكوني روستاي دوشان و در حاشيه جنوبي جاده منتهي به روستاي گرميدر و كاني كوچك قرار گرفته است.
وي تصريح كرد: تپه داراي بستری طبيعي و كاملاً سنگي است كه در گذشته علاوه بر احداث ساختمان و منبع آب آشاميدني روستا و برخي امور مربوط به كانال كشي و لوله گذاري در قسمت رأس و جبهه غربي، بخشهايي از دامنه هاي شمال غربي و غربي آن به قبرستان روستا تبديل شده است .
وفايي خاطر نشان كرد: از آنجايي كه انجام امور ساخت و ساز و احداث واحدهاي مسكوني به سمت اين تپه در حال پيشروي بوده و از سوي مالكين اراضي تپه نيز در خواست هايي براي تعيين تكليف اراضي تحت تملك خود به اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان كردستان واصل شده، لذا اين برنامه با هدف تعيين محدوده عرصه و حريم تپه به اجرا در آمد.
وي در ادامه به نتايج اين گمانه زني اشاره كرد و گفت: نتايج اوليه بر اساس شواهد و مدارك و داده هاي بدست آمده شامل بقاياي معماري لاشه سنگي و قطعات ظروف سفالينه در درون گمانه های مورد حفاري حاكي از وجود استقراري از دوران اشكاني در اين مكان است.
انتهای پیام/