قائم مقام رئیس سازمان و معاون میراث فرهنگی کشور گفت: حفظ و احیاء، پژوهش و معرفی آثار و ابنیه های فرهنگی و تاریخی سه پایه اصلی میراث فرهنگی به شمار می روند.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، « مهدی حجت» پیش از ظهر امروز در اولین نشست فصلی مدیران و فعالان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری که با هدف تبیین سیاست ها وراهبردهای این سازمان و با حضور محمدعلی نجفی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشورو جمعی ازمدیران و فعالان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری در سالن آمفی تئاتر مجموعه ارگ آزادی برگزار شد افزود: به اعتقاد من آنچه در این سازمان باید انجام شود، ارتقای نقش و موقعیت میراث فرهنگی است و باید در تمام تشکیلات و سطوح این سازمان نحوهی ادارهی احکام، اهداف و وظایف مشخص شود.
وی افزود: آثار تاریخی و فرهنگی که از گذشتگان ما یادگار مانده ، میراثی ارزشمند و گران بها و حفظ و حراست از آن ها اقدامی ضروری و ارشمند است.
حجت اضافه کرد: وقتی ما برای بازدید از آثار فرهنگی و تاریخی می رویم در حقیقت به زیارت این آثار رفته ایم و کاملا مشخص است که زیارت برای خود آدابی دارد.
وی در ادامهی سخنانش با شرحی از آیات قرآن کریم گفت: هیچ سندی از مبانی نظری محکمتر از قرآن برای توجه به گذشته وجود ندارد و در قرآن کریم به موضوع سیر در زمین و توجه به آثار گذشتگان اشاره شده است.
قائم مقام رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور همچنین با اشاره به آیه ای از قرآن کریم افزود: ترجمهی فارسی این آیه صرفا گردشگری نیست. چراکه ما ناصرخسرو ، سعدی و ابن بطوطه را داشتهایم که این افراد برای خرید و تفریح و سرگرمی به مسافرت نمی رفتند بلکه هدف آنها سیر در زمین یعنی توجه و تفکر به آثار موجود در زمین بود.
وی خاطر نشان کرد: بنابر این وقتی در قرآن کریم صحبت از سیر در ارض می شود به معنای تفکر و تعقل در آثار به جامانده و موجود در سرزمین های مختلف است.
وی به پژوهش در حوزه میراث فرهنگی نیز اشاره کرد و افزود: به نظر من همهی میوه و محصول در حوزهی پژوهش اتفاق میافتد و در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، چگونه فراهم کردن یک ترتیب معقول، برای به دست آوردن عنصری مهم، که در کشور معجزه کند، مسالهای بسیار مهم است و سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری باید به آن بپردازد.
معاون میراث فرهنگی ادامه داد:آنچه امروز در سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری وجود دارد،الزامهایی است که در کنار هم قرار گرفته اند مسلما میراث فرهنگی در هر بعدی از آن به پژوهش و مکاشفه نیاز داردباید به ثبت ،حفاظت و احیای آن توجه شود.
محمد مهدی حجت افزود: همه ميراث فرهنگي بدون معرفي بي فايده هستند و اگر قرار است اين آثار مسير آينده را روشن كنند؛ بايد علاوه بر حفظ و احياء در زمينه معرفي و آموزش نيز فعاليت كنيم.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد: برنامه ریزی های جدید در دولت یازدهم و ریاست جدید سازمان میراث فرهنگی بتواند به ارتقاء وضعیت میراث فرهنگی در سطح ملی و بین المللی کمک کند.
انتهای پیام/