اولین نشست فصلی مدیران و فعالان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزار شد

اولین نشست فصلی مدیران و فعالان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با هدف تبیین سیاست ها وراهبردهای این سازمان در دولت یازدهم با حضور دکتر«محمد علی نجفی» معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در سالن آمفی تئاتر مجموعه ارگ آزادی درحالی برگزار شد که در این مراسم اساتید و پیشکسوتان حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری بر انجام فعالیت های تخصصی مرتبط با ماموریت های سه گانه این سازمان تاکید کردند.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، در این مراسم که پیش از ظهر امروز با حضور فعالان، مدیران، اساتید و پیشکسوتان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزار شد مهمترین سیاست ها و راهکارهای آینده این سازمان از سوی  دکترنجفی تبیین شد و اساتید و پیشکسوتان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خواستارانجام  فعالیت های تخصصی در این سازمان شدند.

ميراث فرهنگي سند هويت هر ايراني

در این مراسم« دکتر صادق ملك شهميرزادي» استاد باستان شناسی در سخنانی با اشاره به انتخاب شایسته دکتر محمد علی نجفی به عنوان رییس سازمان میراث فرهنگی  و هم چنین دکتر مهدی حجت به عنوان رئیس و قائم مقام سازمان میراث فرهنگی گفت: حضور ایشان به طور حتم باعث خواهد شد که سازمان به حوزه تخصی خود بازگردد.

وی اضافه کرد: بعد از انقلاب و در سال 61 دکتر مهدی حجت دردوران جنگ تحميلي که شرايط حساس بود با همكاري دوستانی كه شمار ایشان كمتر از انگشتان يك دست بودند، پيكر مجروح و روي زمين افتاده باستان شناسي را تيمار و پرستاری كردند و سازمان ميراث فرهنگي را بنيان گذاشتند وموفق به تصویب اساسنامه این سازمان در مجلس شورای اسلامی شدند.

وی خاطر نشان کرد: میراث فرهنگی سند هویت هر ایرانی است و همان طور که من در کشورم به شناسنامه و در کشورهای دیگر به گذرنامه شناخته می شوم میراث فرهنگی نیز سند هویت هر ایرانی در مجامع جهانی است.

وی افزود: باستاشناسي پس از اين اقدام دکتر حجت در سال های اول انقلاب  از يك مسير سنگلاخ به يك مسير هموار رسيد كه در دوره هاي بعد لباس فاخر به آن پوشانده شد.

وي با بيان اينكه از سال ۸۳ تا ۹۲ باستان شناسي به قول دکتر نجفی \" بر زمين افتاد و لگدكوب شد\"، افزود: وقتي هنوز رييس جمهوري رياست اين سازمان را انتخاب نكرده بود، همه نگران بودند كه چه كسي سكان اين سازمان لگدكوب شده را تحويل مي گيرد اما زمانی که مشخص شد رييس اين سازمان دکتر محمد علی نجفی است که ریاضی خوانده است روزنه اميد روشن شد زيرا اساس كار رياضيدانان منطق است و شايد در انتخاب همكاران منطقي عمل كند كه با انتخاب سه نفر از افراد آشنا به موضوعات ميراث فرهنگي كه از بنيانگذاران اين حوزه هستند، اين امر محقق شد.

صنایع دستی هويت فرهنگي است

در این مراسم هم چنین بهمن نامور مطلق استاد حوزه هنرهاي سنتي نيز از صنايع دستي به عنوان يك هنر مقدس و وحیانی یاد کرد و گفت: به نظر من صنایع دستی و هنرهای سنتی هويت فرهنگي هستند.

 به گفته وي توان اشتغال زايي بالا، جلوگيري از خروج ارز، تمركز زدايي در نقاط مختلف کشور، نقش آفريني در حوزه هاي فرهنگي و اجتماعي و حتي مباحث امنيتي با راه اندازي كارگاه هاي صنايع دستي از ظرفيت هاي مهم حوزه صنايع دستي است.

نامور مطلق اضافه کرد: به نظر من  وضعيت فعلي صنايع دستي همچون منطقه ای زلزله زده است  كه بايد به سرعت آنهايي را كه زير آوار مانده اند، نجات داد و آنهايي كه هراسان هستند درمان كرد.

وي با بيان اينكه وضعيت فعلي صنايع دستي شايسته جمهوري اسلامي ايران نيست، گفت: درخواست ما از دکتر نجفی این است که صنایع دستی دوباره احیاء و ارزش آن نمایان شود.

وی هم چنین با بیان اینکه صنایع دستی مردمی است خاطر نشان کرد: احياي كارگاه هاي توليد صنايع دستي، الحاق فرش به حوزه صنايع دستي، احياي ساختارهاي گذشته، نظارت بر كيفيت محصولات می تواند نقش مهمی در ارتقاء جایگاه صنایع دستی داشته باشد.

وي همچنين بر راه اندازي بورس صنايع دستي و هنرهاي سنتي و ارتقاي جايگاه شغلي فعالان اين عرصه تاكيد كرد و خواستار توجه به بحث آموزش در اين حوزه شد.

تاکید بر گردشگری پایدار

در ادامه این مراسم هم چنین رجبعلي خسروآبادي کارشناس گردشگری نیز در سخنانی با اشاره به اهمیت و جایگاه گردشگري با بيان اينكه كشورهاي مختلف سنت ديرينه مهمان نوازي را به صنعت تبديل كرده اند، گفت: ايران در بخش صنعت گردشگري هنوز نوپا است و جای کار بسیاری در این حوزه وجود دارد.

خسروآبادي يادآور شد: هنوز سهم گردشگري در اقتصاد گردشگري مشخص نشده و شبكه اطلاع رساني گردشگري كه قرار بود آمار دقيقي از مسافران ارايه كند، راه اندازي نشده است.

وي گفت: ضمن این که آمايش جامعي از ظرفيت ها و زيرساخت هاي گردشگري كشور صورت نگرفته است در حالی که آمایش سرزمینی می تواند به دست یابی به نیازهای این حوزه کمک کند.

اين كارشناس گردشگری همچنين بر استفاده از ظرفيت هاي نظام پولي و مالي كشور از جمله اوراق مشاركت و سيستم نظام بانكي براي سرمايه گذاري در زيرساخت ها تاكيد كرد.

درهاي سازمان به روي رسانه ها باز شود

در ادامه اين مراسم «فاطيما كريمي» از خبرنگاران حوزه ميراث فرهنگي به نمايندگي از اهالي رسانه مشكلاتي كه خبرنگاران در گذشته در فرآيند انعكاس رويدادهاي اين حوزه را داشتند، متذكر شد.

وي گفت كه سال ها پيش از قدرت رسانه ها براي حفظ ميراث فرهنگي كشور استفاده مي شد تا جايي كه دستگاه هاي اجرايي ملزم شدند پيش از اجراي طرح هاي عمراني استعلام از ميراث فرهنگي كسب كنند.

كريمي تاكيد كرد: اين رويكرد در هشت سال گذشته تغيير كرد و درهاي سازمان به روي رسانه ها بسته شد و روابط عمومي اين سازمان نيز به جاي تعامل با رسانه ها به شكايت از آنها و خبرنگاران روي آورد حتي جوابيه هايي خارج از شان يك سازمان منتشر مي كرد.

وي گفت: در سال هاي گذشته خبرنگاران از سوي مديران اين سازمان به شايعه پراكني متهم شدند و مديران و كارشناسان از گفت و گو با رسانه ها منع شدند .

وي تاكيد كرد كه در عصر اطلاع رساني خوشايند نيست كه خبرنگاران براي پاسخ دادن به افكار عمومي در جريان نامه نگاري ها بيفتند.

كريمي هدف خبرنگاران از انعكاس اخبار اين حوزه را حفظ ميراث فرهنگي، رونق گردشگري و صيانت از صنايع دستي كشور دانست و تاكيد كرد كه به رغم تغيير در مديريت اين سازمان رسانه ها همچنان به عنوان ناظر، عملكرد اين سازمان را رصد خواهند كرد.

انتهای پیام/

کد خبر 139206057