بانو نسرین دست‌غیب بهشتی آثار تاریخی خود را به موزه ملی ملک اهدا کرد

نمایشگاه مجموعه وقفی بانو «نسرین دست‌غیب بهشتی» در موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک برگزار می‌شود. این مجموعه وقفی که بیش‌تر شامل اسناد متعلق به دوره‌های قاجار و پهلوی اول و دوم‌اند، به مناسبت دهه کرامت در بخش نمایشگاه­های موقت کتابخانه و موزه ملی ملک برای همگان به نمایش گذاشته می­شوند.

به گزارش روابط عمومی موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک، «رضا دبیری‌نژاد» دبیر جشنواره ماه هشتم موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک در این‌باره می­گوید: «بانو نسرین دست‌غیب بهشتی حدود 45 اثر ارزشمند تاریخی را به موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک وقف کرده­اند. بیش‌تر این آثار، اسنادی همچون عقدنامه، اجاره‌نامه، عریضه‌نامه، برگه تلگراف، مبایعه‌نامه و مصالحه‌نامه‌اند. افزون بر این اسناد، نخستین سجل­های مربوط به دوره قاجار هم در این مجموعه به چشم می­خورد که در میان آن‌ها چهار برگه هویت متعلق به دوره قاجار وجود دارد».

وی می‌افزاید: «بانو دست‌غیب بهشتی اشیایی دیگر را نیز به همراه این اسناد به این موسسه وقف و اهدا کرده­اند. از جمله این‌ها می‌توان به ترازوی مثقالی، پرچم مدرسه احتجابیه شیراز، پته کرمان، سماور زغالی روس، بقچه سرمه‌دوزی شده، کفش ساغر و چاروق و تابلو فرش اشاره کرد. بیش‌تر این اسناد و اشیا به خاندان بانو دست‌غیب بهشتی و همسر ایشان یعنی خاندان دوانی تعلق دارد».

به گفته وی، عقدنامه مادر همسر بانو دست‌غیب بهشتی در این مجموعه اهدایی وجود دارد که افزون بر قدمت تاریخی، اثری نفیس به شمار می­رود.

نمایشگاه مجموعه وقفی بانو نسرین دست‌غیب بهشتی از 16 تا 26 شهریور 1392 خورشیدی در کتابخانه و موزه ملی ملک برپا است و علاقه‌مندان می­توانند برای بازدید از این نمایشگاه به میدان امام خمینی، خیابان امام خمینی، سردرباغ ملی، خیابان ملل متحد، موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک مراجعه کنند.

پیش از این بانو «ایران دست‌غیب بهشتی»، خواهر بانو نسرین دست‌غیب بهشتی هم آثار نفیسی را به موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک وقف کرده بود.

دبیر جشنواره ماه هشتم موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک در این‌باره می‌گوید: «بانو نسرین دست‌غیب بهشتی فرزند محمدرضا دست‌غیب بهشتی و صغری خلیلی است. این بانوی علاقه‌مند به میراث تاریخی و فرهنگی کشور، اکنون در دهه هفتاد عمر خود به سر می‌برد. بانو دست‌غیب بهشتی و همچنین خواهر ایشان گنجینه­ای از آثار قدیمی و تاریخی را در خاندان خود داشتند که سینه‌به‌سینه و دست‌به‌دست به ایشان رسیده بود. آن­ها به دنبال مجموعه­ای بودند تا از این آثار به خوبی و به درستی مراقبت کند. این دو خواهر بارها به مجموعه موزه و کتابخانه آمدند و محیط اینجا را دیدند و جوانب کار نگهداری آثار در این موسسه را سنجیدند. وقتی با شیوه نگهداری این آثار آشنا شدند، آثار تاریخی خانوادگی‌شان را وقف کرده و به این مجموعه سپردند».

به گفته وی، جشن دهه کرامت که موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک به رسم هر ساله، آن را برگزار می‌کند، زمینه مناسبی برای به نمایش گذاشتن این آثار فراهم آورده است. آثار اهدایی بانو دست‌غیب بهشتی هم به لحاظ قدمت تاریخی ارزشمندند هم آرایه­های زیبای هنری به کار رفته در آن­ها، به آن ارزشی فرهنگی و هنری داده است. از جمله این‌ها می‌توان به پارچه­هایی اشاره کرد که نقوش زیبایی روی آن نقش بسته و نیز اسنادی که افزون بر اصالت تاریخی، بسیار نفیس و ارزشمندند.

انتهای پیام/

کد خبر 139206177