به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان، افشین حیدری صبح امروز در جلسه مشترکی با انجمنهای دوستداران میراث فرهنگی خوزستان اظهار کرد: باید تلاش کنیم تا در هر خانه خوزستانها یک حافظ آثار تاریخی خوزستان وجود داشته باشد.
وی با اشاره به تجربه موفق همیار پلیس در ایران تاکید کرد: در بخش همیار پلیس از کودکان و نوجوانان در خانوادهها برای اجرای قوانین استفاده شد و به این دلیل باید در سالجاری در این بخش فعالیت گستردهای در دستور کار قرار گیرد.
وی خاطر نشان کرد: معرفی آثار تاریخی شاخص در مدارس خوزستان به دانشآموزان، گردشگری در خوزستان را در خانوادههای نهادینه میکند و در سالجاری تحصیلی در این باره برنامهریزی میشود.
حیدری با اشاره به اینکه آثار زیادی در خوزستان به ثبت رسیده است، گفت: در استان خوزستان آثار تاریخی زیادی به ثبت رسیده است و مطمئنا آثار زیادی نیز هنوز به ثبت نرسیده است که باید از آنها حفاظت شود.
وی با اشاره به اینکه عدم ثبت اثر به معنی این نیست که حفاظت از آن نیز نباید انجام شود، گفت: میراث فرهنگی تشخیص میدهد که آثار تاریخی ارزش معماری و سازهای دارند یا خیر و ثبت بودن و یا نبودن آنها ملاکی برای این مهم نیست.
وی تاکید کرد: تنها مرجع برای شناخت هویت اثر تاریخی و ارزش فرهنگی میراث فرهنگی است و از این جایگاه حاکمیتی و قانونی به خوبی استفاده میکنیم و اجازه تخریب هیچ اثری را نمیدهیم.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان گفت: سرای عجم شهر اهواز به دلیل پیدا شدن برخی سفالها و آثار تاریخی گرانبها ارزش زیادی برای حفاظت دارد و به این دلیل اجازه نمیدهیم کوچکترین خسارتی به بنا وارد شود.
حیدری گفت: با مالک این اثر تاریخی مذاکره کردهام ولی وی حاضر نمیشود در این زمینه با میراث فرهنگی همراهی کند و در این زمینه فعلا قضیه مسکوت مانده است.
وی خاطر نشان کرد: حاضریم از فردا برای مرمت این اثر تاریخی دست به کار شویم و برای تغییر کاربری این اثر به گردشگری و استفاده اقامتی و یا هر استفاده دیگری که باعث درآمدزایی و حفظ اثر تاریخی شود همکاری کنیم.
وی خاطر نشان کرد: پس از سالها در راستای رفع نیاز اساسی شهر اهواز به موزه فعالیتهای جدی آغاز شده است که این فعالیتها به واگذاری ساختمان دانشگاه ادبیات (عمارت سه گوش) به میراث فرهنگی خوزستان منجر شد.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان افزود: این اثر تاریخی در حال حاضر در حال موریانهزدایی است و مرمت این اثر از هفتههای آینده آغاز میشود.
حیدری با اشاره به اینکه اعتبار ویژهای برای این کار در نظر گرفته شده است، گفت: اعتبار 4 میلیارد ریالی برای این موزه در نظر گرفته شده است.
/108
انتهای پیام/