مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان گفت: به مناسبت هفته گردشگری بزرگترین موزه جنوب کشور در کلان شهر اهواز راهاندازی خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خوزستان، افشین حیدری اظهار کرد: به مناسبت هفته گردشگری قرار است کار مرمت ساختمان در نظر گرفته شده برای موزه شهرستان اهواز آغاز شود و در این زمینه تلاش میکنیم تا این ساختمان در اسرع وقت به بهرهبرداری برسد.
وی با اشاره به ساختمان در نظر گرفته شده برای این مهم گفت: قرار است ساختمان دانشگاه ادبیات اهواز(عمارت سهگوش) که چندی پیش از دانشگاه شهید چمران به اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان تحویل داده شده است به موزه شهر اهواز تبدیل شود.
وی با اشاره به ویژگیهای این ساختمان تاکید کرد: این ساختمان بیش از 8 هزار متر مربع مساحت دارد و به دلیل محل استقرارش که در مرکز کلان شهر اهواز واقع شده است فضایی بسیار مناسب برای راهاندازی موزه شهرستان اهواز است.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: راهاندازی این موزه نیازمند اعتبار بسیار زیادی است ولی در فاز نخست تلاش میکنیم تا مرمت این ساختمان و تجهیز موزهای آن در دستور کار قرار گیرد.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان تاکید کرد: راهاندازی موزه در راستای شناخت هرچه بیشتر هویت تاریخی خوزستان برای گردشگران داخلی و خارج است و به این منظور از همه توان استفاده خواهیم کرد.
وی تاکید کرد: امورات واگذاری این دانشگاه برای تبدیل شده به موزه به میراث فرهنگی انجام شده است و مقدمات مرمت این اثر تاریخی برای آمادهسازی برای تاسیس موزه در هفته گردشگری آغاز میشود.
حیدری با اشاره به اینکه شهر اهواز از نداشتن موزه رنج میبرد، گفت: تلاش کردهایم تا در این زمینه گامهایی اساسی برداشته شود و به این دلیل راهاندازی موزه راهآهن خوزستان نیز در شهر اهواز در دستور کار قرار گرفته است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان افزود: از راهاندازی موزههای مشارکتی با دستگاههای دولتی و افراد حقیقی حمایت میکنیم و در این زمینه از همه توانمندی قانونی استفاده خواهیم کرد.
وی اضافه کرد: سازمان جهانی جهانگردی شعار «آب و حفاظت از آینده مشترک» را برای روز جهانی جهانگردی در سال جاری برگزیده است در همین راستا پاکسازی منابع آبی، تالاب ها، دریاچه های پشت سدها و سواحل با کمک انجمن های مردم نهاد و نیروهای مردمی در این هفته انجام خواهد شد.
وی با اشاره به نامگذاری روزهای هفته گردشگری امسال در کشور اظهار کرد: ششم مهر ماه با عنوان گردشگری پایدار، آموزش و رسانه؛ هفتم مهر ماه با عنوان گردشگری، اشتغال و حماسه اقتصادی، هشتم مهر ماه با عنوان گردشگری، خانواده و معنویت؛ نهم مهر ماه با عنوان گردشگری، تدبیر و امید، صلح و امنیت پایدار؛ دهم مهر با عنوان گردشگری جوامع محلی و صیانت از منابع آبی و یازدهم مهر با عنوان گردشگری، هنرهای سنتی و میراث معنوی نامگذاری شده است.
وی همچنین در تشریح دیگر برنامه های پیش بینی شده برای این هفته اظهار کرد: برگزاری جشنواره های غذای سنتی، نمایشگاه صنایع دستی و شب فرهنگی در جاده ساحلی اهواز از دیگر برنامه های این هفته در استان است.
حیدری اضافه کرد: فیلم های مستند با موضوع گردشگری و منابع آبی در یکی از سینماهای اهواز به صورت رایگان اکران می شود. همچنین تورهای ارزان قیمت نیز توسط انجمن راهنمایان تور و دفاتر خدمات برای عموم علاقمندان برگزار می شود که در روزهای آینده نسبت به جزئیات این برنامه ها اطلاع رسانی خواهد شد. تورهای اهوازگردی نیز برای این منظور تدارک دیده شده است.
وی در ادامه از کلنگزنی بزرگترین موزه جنوب کشور در این هفته خبر داد و گفت: دانشکده ادبیات (سه گوش) برای این منظور در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به 9 مهر ماه که با عنوان نامگذاری شده گفت: این روز با حمایت از کودکان جنگ زده سراسر دنیا به ویژه فلسطین و با امید به برقرار صلح انتخاب شده است. برنامه هایی که در برای این روز در نظر گرفته شده در مهدکودک ها برگزار می شود. مسابقات نقاشی و مسابقه بادبادک ها در جاده ساحلی از برنامه های این روز است.
حیدری آموزش جوامع محلی با هدف صیانت از منابع آبی در تالاب شادگان را از برنامه های این هفته عنوان کرد و افزود: چادرهای عشایری بختیاری و مضیف عربی نیز برای بازدید علاقمندان و مهمانان برپا خواهد شد.
تشکیل ستاد هفته گردشگری در خوزستان
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان هم چنین از تشکیل ستاد بزرگداشت هفته گردشگری در این استان خبر داد و افزود: ستاد بزرگداشت هفته گردشگری خوزستان قرار است برنامهریزی برای بهتر برگزار شدن برنامههایی به این منظور را بر عهده داشته باشد.
وی با اشاره به نحوه برنامهریزیها در این حوزه گفت: همه حوزههای میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان برای بزرگداشت این هفته وارد عمل میشوند و از توان همه استفاده خواهیم کرد.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خوزستان، صنعت گردشگری را صنعت نخست جهان دانست و افزود: در حال حاضر در جهان با استفاده از صنعت گردشگری درآمدهای کلانی بهوجود میآید و به این دلیل باید بکوشیم تا صنعت گردشگری به صنعت نخست کشور تبدیل شود و این قابلیت در خوزستان وجود دارد که از این نظر پیشرفت کند.
از سایر دستگاه های اجرایی نیز استفاده خواهد شد
حیدری با اشاره به اینکه توسعه گردشگری فعالیتی بین بخشی است، افزود: برای برگزاری برنامههای هفته گردشگری در خوزستان نیازمندیم تا سایر دستگاههای اجرایی در این زمینه فعالیت کنند.
وی با اشاره به اینکه دستگاههای همسو و مرتبط با این هفته دعوت خواهند شد، عنوان کرد: در تلاش هستیم تا برنامههای مورد نظر را برای اجرا تدوین کنیم و سپس دستگاههای اجرایی را برای فعالیت و ایفای نقش در این هفته دعوت به همکاری کنیم.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خوزستان با اشاره به اینکه هفته گردشگری سال جاری باید با سالهای گذشته متفاوت باشد، خاطر نشان کرد: در سال جاری رویکردها در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور تغییر کرده است و توجه بسیار زیاد نجفی، ریاست سازمان به این بخش باعث میشود تا اهتمام ویژهای به این بخش شود.
سرمایه گذاری در بخش گردشگری نیاز اساسی است
وی با اشاره به اینکه صنعت گردشگری را باید بر پایه بخش خصوصی برنامهریزی کرد، افزود: باید تلاش کنیم تا صنعت گردشگری در خوزستان رونق گیرد و این مهم تنها با حضور موثر و فعال گردشگران امکان پذیر است.
حیدری با تاکید بر اینکه خوزستان توانمندی این مهم را دارد، گفت: خوزستان محیطهای بکری دارد که حتی هنوز گردشگر پای به آنها نگذاشته و باید برای حضور گردشگران این فضاها آمادهسازی شوند.
وی در پایان بیان کرد: به همین منظور همایش بزرگ سرمایه گذاری در صنعت گردشگری و میراث فرهنگی خوزستان را برگزار خواهیم کرد.
حیدری تاکید کرد: باید در بخش گردشگری از بخش خصوصی استفاده کرد زیرا تکیه بر داشتههای اقتصادی دولت باعث میشود تا روند اجرای پروژهها با کندی مواجه شود و به این دلیل باید از توان مردمی و سرمایههای خرد در جامعه استفاده کرد.
وی با اشاره به اینکه حمایت از بخش خصوصی در خوزستان بسیار جدی است، گفت: تلاش میکنیم تا با افزایش تعامل با بانکهای عامل در استان خوزستان روند پرداخت تسهیلات را به بخش خصوصی تسریع کنیم تا سرمایهگذاران برای حضور در خوزستان رغبت کافی را پیدا کنند.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان گفت: وضعیت برای سرمایهگذاری در خوزستان بکر و دست نخورده است و به این دلیل سرمیاهگذار به راحتی میتواند در خوزستان طرح توجیهی نوشته و برای سرمیاهگذاری اقدام کند.
حیدری با اشاره به اینکه برای سرمایهگذاری در خوزستان برنامه ویژهای داریم، تاکید کرد: تلاش میکنیم تا در بخش سرمایهگذاری خوزستان گامهایی اساسی برداشته شود و به این دلیل برای سرمیاهگذاری تا سقف 2 هزار میلیارد تومان تا پایان سال95 برنامه ریزی کردهایم.
وی با اشاره به اینکه در بخشهای مختلف گردشگری در حال تدوین برنامه هستیم، گفت: میکوشیم تا انواع گردشگری به ویژه سلامت و مذهبی و دفاع مقدس را در خوزستان رونق دهیم و در کنار این نوع گردشگریها گردشگری طبیعت، تاریخ و .. نیز در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به شرایط کنونی خوزستان در بخش گردشگری سلامت خاطر نشان کرد: در بخش گردشگری سلامت از بخش خصوصی در حال بهرهمندی هستیم که همه مسئولیت انتقال، درمان در خوزستان و بازگشت به کشورهای همسایه را برعهده دارند.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان تاکید کرد: بیشترین بازار گردشگری سلامت در عراق است که برای جذب اعتبارات در نظر گرفته شده در این کشور برای این نوع گردشگری تلاش بسیار زیادی شده است.
رشد 600 درصدی سرمایهگذاری در بخش گردشگری خوزستان
وی افزود: در سالهای گذشته در بخش سرمایهگذاری در بخش گردشگری تلاش بسیار زیادی شده است به نحوی که در شش ماه نخست سالجاری بیش از 600 درصد رشد داشته است.
وی با اشاره به برخی آمارها در این زمینه تاکید کرد: رشد 600 درصدی سرمیاهگذاری در بخش گردشگری در مقایسه شش ماه نخست سالجاری با میزان کل سرمیاهگذاری در سال 91 در خوزستان و در بخش میراث فرهنگی و گردشگری است که رقم قابل توجهی است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان افزود: تلاش داریم تا در مدت زمان 100 روز بسیاری از پروژههای کوچک و متوسط میراث فرهنگی خوزستان به نتیجه برشند و برای پروژههای طولانی مدت خوزستان نیز در حال بررسی شرایط و رفع موانع اجرا هستیم.
/108
انتهای پیام/