وقتی همه چیز صاف و بی‌آلایش است

حالا دیگر برنامه‌های سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری که به مناسبت هفته گردشگری در مجموعه برج میلاد در حال برگزاریست خوب توانسته مخاطبان را به سوی خود جذب کند.

چادرهایی که به استان‌ها اختصاص یافته تا صنایع‌دستی‌شان را عرضه و به فروش برسانند.

سیاه‌چادرهایی که اقوام مختلف با لباس‌ها، غذاها، نان و شیرینی‌های محلی‌شان میزبان بازدیدکنندگان است و با تعارف گرم از خانواده‌ها می‌خواهند که دقایقی در کنارشان بنشینند و با آش و دوغ و شربت و چای کامی تازه کنند.

*سفر به گذشته‌های دور

خانم امامی که با لباس محلی در سیاه‌چادر ایلامی‌ها در حال پختن نان است می‌گوید: اینجا همه میهمان ما هستند، دوغ تازه محلی داریم و با نان محلی و شیرینی از تهرانی‌ها و هر آنکس که به سراغمان می‌آید پذیرایی می‌کنیم.

آقای ملکی هم اهل تهران است و با خانواده‌اش در این چادر حضور دارند، می‌گوید: برایمان خیلی جالب است که اقوام مختلف را با همان آداب و رسوم و اصالتشان اینجا می‌بینیم. من چندین بار به ایلام سفر کرده‌ام اما هیچ‌وقت در چادرهایشان نبوده‌ام.

او به نانی که روی ذغال چوب در حال پختن است نیز اشاره کرده و ادامه می‌دهد: بوی دود ذغال‌چوب و خمیر و نان تازه مرا به گذشته‌های دور می‌برد. به روزهایی که مادربزرگم نان می‌پخت و ما با چه شور و شعفی به او کمک می‌کردیم. چوب می‌آوردیم و نان‌های داغ را پهن می‌کردیم تا هوا بخورند و برشته باقی بمانند.

*خراسان شمالی، سنگ تمام گذاشته

در چادر خراسان شمالی‌ها همه چیز یافت می‌شود گویی آن‌ها چیزی برای میهمانانشان کم نمی‌گذارند. البته که حضور چند خانواده در این چادر گواهی بر این ادعاست.

خراسانی‌ها با لباس‌های محلی و همان لهجه شیرین‌شان هر رهگذری را از جلوی چادر به درون چادر دعوت می‌کنند.

دلمه، کوفته، نان محلی، نان روغنی، فتیر، آش و حتی قطاب اقلامی هستند که در این چادر یافته می‌شوند و می‌توان آن‌ها را مزه کرد و حتی برای خانه‌هایمان نیز بگیریم.

البته از عناب و زرشک بجنوردی‌ها هم نمی‌شود گذشت، سوغاتی که از همین تهران می‌شود برای دوستان و آشنایان تهیه کرد.

خانم پرهام که به همراه خانواده‌اش برای استفاده از برنامه‌های سازمان میراث‌فرهنگی به مجموعه برج میلاد آمده، می‌گوید: برای چندمین روز است که به اینجا می‌آیم. چون هم لذت‌بخش است و هم دوستان زیادی پیدا کرده‌ام که در شهرهای مختلف ساکن هستند.

او می‌خندد و ادامه می‌دهد: امروز ظرفی آورده‌ام که مقداری آش دوغ بگیرم و به خانه ببرم. در این مدت که برج میلاد میزبان اقوام مختلف ایران زمین است سعی کرده‌ام بیشتر غذاهایمان را از اینجا تهیه کنم.

حداقل یک هفته می‌شود از غذاهای تکراری فاصله گرفت و دلمه و کوفته‌تبریزی و آش شله قلمکار و پشیمه و آش دوغ را به سفرهایمان برد.

لازم به ذکر است سیاه‌چادرهای اقوام مختلف ایران زمین تا یازدهم مهرماه در مجموعه برج میلاد پذیرای همه هموطنان می‌باشند.

انتهای پیام/

کد خبر 1392070915