کارگاه آموزشی آیین های عاشورایی استان البرز برگزار شد

مدیر پایگاه پژوهشی ینگی امام گفت: با همکاری این پایگاه و انجمن صنفی راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی  البرز کارگاه آموزشی آشنایی با آئین های عاشورایی این استان برگذار شد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اصلاع رسانی اداره کل میراث فرهنگی استان البرز؛ فرزان احمد نژاد افزود: در این کارگاه یک روزه میراث ناملموس مرتبط با محرم و صفر؛ به ویژه عاشورا که در فهرست میراث ناملموس استان البرز به ثبت رسیده است برای راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی استان البرز معرفی شد و چگونگی برپایی تورهای ویژه برای این آیین ها مورد بررسی قرار گرفت.

وی تصریح کرد: در این کارگاه آموزشی «تعزیه برغان»؛ «عاشورای قدیم مهران»، «مراسم آماده سازی حسینیه اعظم برغان»؛ «مراسم نذر ریشه در برغان»؛ «سینه زنی ستنی شیلنگه در طالقان» و «آش حلیم بیست و هشت صفر کرج» که در فهرست میراث ناملموس استان به ثبت رسیده است معرفی شد و ویژگیهای شاخص هر اثر تشریح شد. همچنین راه کارهای اجرایی برگزاری تورهای ویژه گردشگری مذهبی برای تعزیه برغان؛ عاشورای قدیم مهران و سینه زنی سنتی شیلنگه در طالقان به بحث و گفتگو پرداخته شد.

احمدنژاد خاطر نشان کرد: این پایگاه و انجمن صنفی راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی استان البرز با همکاری مشترک، در دهه محرم تور گردشگری مذهبی بازدید از تعزیه برغان برای راهنمایان ایرانگردی و جهانگری استان البرز به شکل کارگاه عملی اجرا خواهد کرد تا راهنمایان بتوانند از پتانسل نهفته گردشگری مذهبی استان البرز استفاده کنند. 

مدیر پایگاه پژوهشی ینگی امام در خاتمه افزود؛ دلیل انتخاب تعزیه برغان را ویژگی های شاخص تعزیه برغان؛ تارخی بودن بنای حسینیه اعظم برغان و قدمت اجرای تعزیه در برغان عنوان کرد. بنا به اسناد موجود؛ تعزیه از دوران فتحعلی شاه قاجار به شکل گسترده ای در برغان اجرا می گردیده است و در دوره ناصری معین البکا و ناظم البکا تکیه دولت عموما از خانواده برغانی بکایی ها بوده اند. 
 

\n

انتهای پیام/

کد خبر 1392081810