به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری در تاریخ 29 آبان با اطلاع مامورین یگان حفاظت گشتی مبنی بر عملیات عمرانی در ضلع غربی مسجد النبی قزوین ، دستور توقف سریع این اقدام از سوی مدیرکل میراث استان صادر و مراتب به هیات امناء مسجد ابلاغ شد.
مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین با تکذیب برخی اخبار منتشر شده در این زمینه در رسانه ها اظهارداشت : سازمان میراث فرهنگی به محض اطلاع و قبل از هرگونه اقدام غیر قابل برگشت با اعزام نیروهای یگان حفاظت میراث فرهنگی به محل دستور توقف عملیات را صادر کرد .
حمیدرضا قاسمی افزود: بدون شک در صورت هماهنگی و طرح موضوع در کمیته فنی این اداره کل ، راهکار مناسبی برای اجرای این پروژه پیشنهاد می شد و یا حتی این مهم توسط میراث فرهنگی به شکل فنی و با دیدگاه حفظ آثار و تمامی جوانب امر اجرا می شد.
وی با گلایه از اطلاعات غیر کارشناسی ارایه شده در برخی رسانه ها اظهار داشت : متاسفانه برخی بدون اینکه دوره های تاریخی متاخر را تشخیص دهند ، قدمت این مسجد را به دوره صفویه نسبت داده و پیرو آن خبر رسانی کرده اند در صورتی که این مسجد در دوره قاجار ساخته شده و مسلما در طی سالهای عمر خود متاثر از مداخلات و تغییرات خواسته و ناخواسته بوده و قدیمی ترین نقطه این مسجد که از ابتدا تاکنون نیز دست نخورده باقی مانده ، باز هم مربوط به عصر قاجار است ، لذا چگونه می توان آثار و تزئینات آن را منصوب به عصر صفوی دانست؟
مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین افزود : این مسجد در عصر قاجار ساخته شده و احتمالا منظور رسانه ها از مسجد صفوی ، مسجد شاه است که در عهد صفوی در قزوین ساخته شده و برای ساخت مسجد در دوره قاجار مسجد شاه را تخریب و بر عرصه آن مسجد کنونی را از نو می سازند.
قاسمی در خاتمه تاکید کرد : محراب مورد نظر، کار هنرمندان اخیر بوده ، لذا تاریخی نیست و از الحاقات جدید است و محراب اصلی و تاریخی مسجد در ایوان جنوبی قراردارد.
انتهای پیام/