افزايش تعامل با شوراي شهر ، رويكرد جديد اداره كل ميراث فرهنگي خراسان رضوي

مدير كل ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي در هم انديشي با اعضاي شوراي شهر و شهردار نيشابور تعامل و همكاري اين اداره كل وشوراي شهر را گامي مثبت در راستاي حفظ هويت تاريخي و توسعه گردشگري و صنايع دستي شهرستان ها دانست.
به گزارش روابط عمومي اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی، رجبعلي لباف خانيكي در اولين نشست مشتركي كه با هدف تعامل و افزايش مناسبات اين اداره كل و شوراي شهر در هتل الغدير برگزار شد اظهارداشت : يكي از اهداف جديد اداره كل تعامل گسترده با اعضاي شوراي شهر در جهت استفاده از پتانسيل هاي ويژه ميراثي فرهنگي ، گردشگري وحفظ اصالت صنايع دستي شهرستان ها ست كه اولين جلسه اين رويكرد با نيشابور آغاز شده است .
وي تصريح كرد: با عنايت به اينكه حجم عظيمي از زائراني كه از طريق سيستم حمل و نقل جاه اي وريلي براي بارگاه ملكوتي ثامن الجج(ع) به مشهد از نيشابور عبور مي كنند در تلاش هستيم با بالفعل نمودن ظرفيت هاي بالقوه نيشابور شرايط را براي ماندگاري بيشتر زائران هموار كنيم .
لباف در راستاي نگاه ويژه اين اداره كل به تعامل و همكاري با شوراي شهرو شهرداري نيشابور خواستار تشكيل كارگروه مشترك اين اداره كل و شهرداري شد و اظهار داشت : ،تشكيل موزه مشاهيرو تاريخ نيشابور و موزه شادياخ ، جلوگيري از ساخت و سازهاي غير مجاز ، ممنوعيت دفن اموات در مقبره الشعراو... از مهمترين مواردي است كه در سايه همكاري گسترده شهرداري ، و اين اداره كل امكان پذير است .
وي نيشابور را بزرگترين بسته فرهنگي خراسان عنوان كرد و افزود: وجود كوه بينالود،‌دره هاي پرآب ،تپه هايي با پيشينه اي ده هزار ساله، ، وجود 5 هزار جلد كتاب در يك مدرسه نيشابور كهن وپرورش 2700 رجال دانشمند در يك برهه صد ساله ، وجود مكتب خاص سفال نيشابور و هزاران بسته فرهنگي اين شهر در تاريخ و باستان شناسي نيشابور را به مهد تمدن خراسان تبديل كرده است . وي با استقبال از تفكيك مناطق تاريخي و گردشگري نيشابور افزود: تلاش براي بالفعل نمودن پتانسيل هاي گردشگري يكي ديگر از مهمترين اهداف اين اداره كل است كه در اين راستا مي توان از ظرفيت بالاي روستاهاي گردشگري شهرستان بهره گرفت وبه عنوان مثال با ساخت هتل هايي با سبك معماري كهن نيشابور و تهيه طرح گردشگري از كاوش هاي شادياخ ، وكارگيري راهنماهاي آثار تاريخي مجرب گردشگران زيادي را به اين شهر جلب كنيم .
همچنين در اين جلسه راهكارهايي جهت حفظ هويت تاريخي خيابان امام شهرستان نيشابور با همكاري ميراث فرهنگي و شهرداري و ارائه شد . رئيس شوراي شهر نيشابور صادقي نيز خواستار تدوين طرح جامع گردشگري نيشابور ،تبديل منطقه شادياخ به يك سايت موزه ، رسيدگي به محور باغرود و توسعه آرامگاه خيام و عطار و ايجاد موزه در شهرستان شد .
جذب سرمايه گذار و توسعه صنعت گردشگري ، رسيدگي به نيشابور به دليل منابع سرشار فرهنگي ، هنري صنعتي ، ايجاد موزه شهرداري ، رسيدگي به بلوار عرفان و توجه به ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري شهرستان در سند توسعه بخش ديگري از مطالبات اعضاي شوراي شهر نيشابور بود.
/108

انتهای پیام/

کد خبر 1392092322