به گزارش روابط عمومی و مرکز اطلاع رسانی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل، ابراهیم شاه نظر از جمله عملیات مرمت انجام شده تاکنون به گچکاری و رسمی بندی بالای طاقچه های داخل بقعه شیخ حیدر به صورت گچ بری، مرمت شیروانی روی بقعه به منظور جلوگیری از نزولات آسمانی، مرمت ازاره سنگی به ارتفاع 2/2 متر به غیر از بخش زیرین سردرشمالی، مرمت کانال های ناکش، بلوکاژ و آجر فرش کف سردابه و مرمت بدنه آجری ترک خورده بنا اشاره کرد.
وی با بیان اینکه عملیات مرمت سر در و تثبیت و مرمت کاشی کاری های معرق واقع در بدنه و سردرهای بقعه باقی مانده است، بیان داشت: در صورت تأمین اعتبار، مرمت کاشی کاری های ازاره داخل سردابه و بقعه و کف سازی نهایی سردابه و بقعه نیز انجام خواهد شد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه احیای گنبد سردابه با مصالح سبک پیش بینی شده است، اظهار داشت: این بنای آجری به شکل استوانه از بیرون به ارتفاع 18.5 متر و به قطر 10.9 متر بر روی پی سنگی با آجر، ملات گچ و آهک اجرا شده است.
وی رطوبت نزولی سراسری در نمای خارجی، رطوبت صعودی از کف داخلی، مرمت های غیراصولی در دوره های قبل، ازبین رفتن بخش هایی از بدنه خارجی و ترک های عمودی ایجاد شده در بنا براثر زلزله و بارش فصلی را از جمله مراحل آسیب شناسی این بنای تاریخی برشمرد.
شاه نظر اضافه کرد: پس از آسیب شناسی، عملیات مرمت پوشش موقت بام، مرمت سازه و تزئینات بدنه داخلی و بیرونی، مراحل مختلف اجرای کانال ناکش و شفته ریزی درجهت پی بندی، مراحل مختلف مرمت سازه ای سردر و مرمت پایه های روزن انجام شد.
انتهای پیام/