فرهنگ عاشورا هویت مردم شیعه در ایران و جهان است

رئیس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در همایش ابعاد مردم شناختی فرهنگ عاشورا گفت: فرهنگ محرم و عاشورا هویت مردم شیعه ایران و جهان است و هرگز نمی توان مردم شیعه را از این هویت بزرگ جدا کرد.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری جلیل گلشن با بیان این مطلب با اشاره به برگزاری این همایش گفت: برگزاری همایش ابعاد مردم شناختی فرهنگ عاشورا از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و بسیار خوشحال هستم که این همایش از سوی سازمان میراث فرهنگی در دهه آخر ماه صفرو با هدف بررسی ابعاد مردم شناختی این فرهنگ تاثیر گذار و ارزشمند برگزار می شود.
وی گفت: فرهنگ محرم و فرهنگی که از حادثه عظیم عاشورا به جامانده است هویت مردم شیعه در ایران و سراسر جهان است که ابعاد مردم شناختی آن باید توسط محققان و پژوهشگران بررسی و نتایج آن استخراج و انتشاریابد.
وی گفت: نظر من براین است که همایش ابعاد مردم شناختی فرهنگ عاشورا همه ساله با حضور کارشناسان و پژوهشگران برجسته از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزار شود چراکه نیازمند استخراج و انتشار ابعاد مردم شناختی فرهنگ عاشورا هستیم.
گلشن با اشاره به تعاریفی که از میراث فرهنگی می شود افزود: بر اساس آنچه در اساس نامه سازمان میراث فرهنگی آمده است، میراث فرهنگی شامل آثار به جامانده از گذشتگان است که این آثار به دو بخش میراث ملموس و میراث ناملموس تقسیم می شود.
وی گفت: آنچه که امروز بیش از هرچیزدیگری باید مورد توجه قرار گیرد توجه به میراث ناملموس (معنوی) در کنار میراث ملموس است.
رئیس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به نامه حضرت امیر المومنین علی (ع) به فرزندش امام حسن مجتبی(ع) در خصوص اهمیت مطالعه تاریخ و آثار باقی مانده از گذشتگان خواستار توجه جدی به ابعاد فرهنگی و معنوی آثار به جای مانده از گذشتگان شد.
وی گفت: باید نگاه جدید به میراث فرهنگی داشته باشیم و در کنار حفظ و توجه به میراث مادی و ملموس به میراث ناملموس(معنوی) نیز توجه بیشتری شود چراکه میراث ناملوس در بسیاری مواقع با فرهنگ مردم در طول تاریخ گره خورده و حتی گاهی اوقات جزو هویت یک ملت است که دراین میان می توان به فرهنگ عاشورا اشاره کرد.
وی خاطر نشان کرد: باید تلاش هایمان را برای حفظ میراث ناملوس و بررسی ابعاد مردم شناختی آثار و فرهنگ هایی مانند فرهنگ عاشورا بیشتر کنیم.
در این همایش هم چنین یدالله پرمون رئیس پژوهشکده مردم شناسی نیز در سخنانی با اشاره به برگزاری این همایش از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هدف از برگزاری این همایش را بررسی و انتشار ابعد مردم شناختی فرهنگ عاشورا و افزایش توجه ها به این فرهنگ تاثر گذار دانست.
وی گفت: به همین منظور دو همایش دیگر با عنوان همایش بین المللی میراث ناملموس و همایش انسان شناسی جرم با همکاری پلیس آگاهی در ماه های آینده توسط پژوهشگاه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزار خواهد شد.
وی با قدردانی از تمامی دست اندرکاران برگزاری این همایش گفت: پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به عنوان یک نهاد پژوهشی مهم و با دراختیار داشتن ظرفیت های مختلف برای بررسی هرچه بیشتر ابعاد مردم شناختی فرهنگ ها و حوادث تاثیر گذار مانند حادثه عاشورا آمادگی کامل دارد.
علیرضا حسن زاده دبیرعلمی این همایش نیز درادامه درسخنانی با اشاره به اهداف برگزاری همایش بررسی ابعاد مردم شناختی فرهنگ عاشورا گفت: این همایش براساس صحبت ها و دغدغه های مقام معظم رهبری در خصوص بررسی و انتشار ابعاد مردم شناختی فرهنگ عاشورا برگزار شده است.
وی گفت: این همایش در 5 محور و به مدت دوروز در روزهای شنبه و یک شنبه هفتم و هشتم دی ماه جاری برگزار می شود.
حسن زاده ادامه داد: 63 مقاله و 5 فیلم در این همایش پذیرفته شدند که در نهایت 22 مقاله و 2 فیلم در طول برگزاری همایش ارائه خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به تلاش های رسانه های مختلف غرب برای ضربه زدن و خدشه دار کردن فرهنگ تاثیر گذار عاشورا، برگزاری این گونه همایش ها و بررسی ابعاد مردم شناختی این فرهنگ ارزشمند می تواند نقش مهمی در مقابله با تلاش های رسانه ای غرب داشته باشد.
/108

انتهای پیام/

کد خبر 139210071