به گزارش روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي ، رجبعلي لباف خانيكي در این باره گفت : مقوله حفاظت از ميراث فرهنگي يك مقوله بسيار بنيادين است كه متاسفانه در سال هاي اخير به علت عدم آگاهي و شناخت كافي مديران و مردم اين مسئله به شدت دچار مخاطره و مشكل شده است.
وي افزود : هر كارشناس وباستان شناسي حوزه ميراث فرهنگي مي داند تپه هاي باستاني و محوطه هاي تاريخي خزانه هاي فرهنگي و برگ هاي كتاب تمدن هر كشورهستند و هر گونه آ سيب و يا تخريب اين بسته هاي فرهنگي مخدوش كردن بخشي از هويت يك ملت به شمار مي آيند.
وي اظهارداشت: متاسفانه اين غنايم فرهنگي كه گاه عمري چند ده هزار ساله دارند تخريب مي شوند تا جاي آنها آپارتمان ، بزرگراه ، برج بسازند.
لباف با بيان اينكه حفظ آثار تاريخي و فرهنگي را بايد حفظ مصالح ملي و امنيت ملي يك كشور دانست افزود : ما در حوزه حفظ ميراث فرهنگي خلا قانوني كمتر داريم ولي آنچه گاه مشكلات ايجاد مي كند عدم آگاهي دستگاه هاي مرتبط در خصوص فلسفه دفاع از ميراث و اموال فرهنگي كشور است.
وی ادامه داد: بايد بدانيم هر قطعه و شيء تاريخي كه از كشور توسط قاچاقچيان اشيا ء عتيقه به حراج گزارده مي شود حراج آبرو و حيثيت ايران و ايراني است كه نشان دهنده اين است كه در حفظ هويت فرهنگي خود ناتوان و نا آگاه بوده ايم و اين در حالي است كه در خارج از اين مرزها ممكن است حتي يك قطعه سفال باتبليغ و سر و صدا و چاپ بروشور و... با قيمت هاي گزاف خريد و فروش شود.
وي با پيشنهاد ايجاد شعبات ويژه رسيدگي به جرايم ميراث فرهنگي گفت: اداره كل ميراث فرهنگي خراسان رضوی، آمادگي دارد تا براي قضات درمشهد و چند شهرستان بزرگ كه بيشترين مشكلات قاچاق آثار تاريخي يا تجاوز به حرايم به بهانه ساخت و ساز را دارد كلاس هاي آموزشي و توجيهي براي قضا برگزار نمايد تا حساسيت و سخت گيري در خصوص احكام صادره بيشتر از بيش شود.
در ادامه اين نشست نيز حجت الاسلام شريعتي رئیس كل داد گستري خراسان رضوي گفت: بخش زيادي از مشكلات مطرح شده در اين جلسه به دليل نبود آگاهي كافي در سطح جامعه نسبت به پاسداشت و حفظ ميراث فرهنگي است كه در صورت اطلاع رساني درست و دقيق از سوي دستگاه متولي علاوه بر قضات و ضابطين خود مردم حافظان اصلي ميراث فرهنگي خواهند بود.
وي با اشاره به اينكه دايره حقوقي ميراث فرهنگي نيز بايد قوي تر عمل كند و قضات را نسبت به صدور احكام سختگيرانه تر توجيه کند، خاطر نشان ساخت: يكي ديگر از مشكلات موجود در حوزه عملكرد و نظارت اداره كل ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوی، مراكز اقامتي و منازلي است كه پذيراي زوار به صورت غير قانوني هستند كه معضلاتي را ايجاد كرده اند.
وي با اشاره به اينكه تعاملات خوبي بين معاونت گردشگري و معاونت پيشگيري از جرم دادگستري هم اكنون به منظور بررسي ويافتن راه حل مناسب در حال انجام است گفت: دادگستري خراسان رضوي آمادگي دارد تا با بررسي هاي بيشتر شعب ويژه اي را در مشهد و شهرستان هاي مورد نظر جهت رسيدگي به جرايم ميراث فرهنگي ايجاد کند.
شريعتي ادامه داد: همچنين دستور العملي تنظيم و براي قضات ارسال خواهد شد كه با اين دست جرايم بر خوردجدي تري كرده و دادستان ها با حسا سيت ويژه اي اين پرونده هارا بررسي کنند.
رئیس کل دادگستری خراسان رضوی در پايان تداوم منظم جلسات ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي و اداره كل دادگستري به منظور بررسي ميزان پيشرفت ا مور در را ستاي حل مشكلات مطرح شده خواستار شد.
/108
انتهای پیام/