به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی ایلام محمدرضا مروارید افزود: حفظ و صیانت از این آثار تاریخی و فرهنگی باید در اولویت کاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری باشد.
این سازمان با مشکلات عدیده اعتباری مواجه است که برای رفع این معضل می توان با اخذ مبالغی از گردشگران داخلی و خارجی برای توسعه این حوزه بخشی از مشکلات اعتباری را برطرف کرد.
مروارید در ادامه به پیشینه تاریخی و فرهنگی استان ایلام پرداخت و اضافه کرد: قدمت تمدن تاریخی و فرهنگی این استان از بسیاری از کشورهای دنیا طولانی تر است و وجود آثار مروبط به سده های پیش و پس از اسلام در این استان، ایلام را برای توسعه زیرساخت های فرهنگی شاخص کرده است.
استاندار ایلام ادامه داد: در طول سال های گذشته سفرهای متعددی را به برخی از کشورهای دنیا داشته و از آثار فرهنگی و تاریخی آنها بازدید کرده ام، قدمت برخی از آثار تاریخی در کشورهای روسیه ، فرانسه و برزیل به کمتر از 60 سال می رسد ولی با توجه به تبلیغات گسترده و ایجاد امکانات رفاهی در کنار این آثار باعث جذب گردشگران بسیاری به این مناطق شده است.
مروارید تصریح کرد: کارشناسان سازمان میراث فرهنگی باید با شناسایی دلایل و شیوه های موفقیت این کشورها در جذب گردشگران زمینه های اجرای آنها را در مناطق باستانی و تاریخی کشور و استان ایلام فراهم کنند.
رسانه های استان باید در معرفی استعدادهای ایلام در حوزه های فرهنگی و گردشگری فعالانه تر برخورد کرده و تلویزیون نیز باید با ساخت مجموعه های مستند فاخر، معرفی ظرفیت های صنعت گردشگری ایلام را در اولویت برنامه های خود قرار دهد.
مدیر ارشد استان بخش صنایع دستی ایلام بویژه در حوزه فرش و گلیم را از مزیت های نسبی دانست و تاکید کرد: شوربختانه بسیاری از آثار بافندگان استان اکنون به اسم سایر استان ها ثبت و به فروش می رسد.
مروارید در پایان ضمن آمادگی مجموعه مدیریتی استان برای حمایت از حوزه میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری از مدیریت این اداره کل خواست با ایجاد تعاونی های متمرکز در شهرستان های مختلف زمینه بروز و ظهور هر چه بیشتر فعالیت های این حوزه را فراهم کنند.
در ادامه این بازدید معاون برنامه ریزی استانداری ایلام، حشمت اله عسکری گفت: بخش زیادی از مشکلات حوزه گردشگری استان به کمبود اعتبارهای این سازمان بر می گردد.
وی تصریح کرد: استفاده از منابع بانک گردشگری می تواند در توسعه زیرساخت ها و امکانات رفاهی برای جذب گردشگران به استان ایلام مورد استفاده قرار گیرد.
عسکری با اشاره به اینکه راه اندازی موزه در شهرستان های مختلف استان باید در کوتاه ترین زمان ممکن اجرایی شود، افزود: بسیاری از آثار تاریخی و فرهنگی ایلام تاکنون مستندسازی و شناسنامه دار نشده اند.
وی ادامه داد: فقر مستندسازی میراث فرهنگی بویژه در مورد گویش ها، لهجه ، آداب و رسوم به شدت در ایلام احساس می شود، کارگروه گردشگری استان باید به شکل جدی تری تشکیل و با شناسایی مزیت های نسبی و مشکلات این حوزه راهکارهای لازم برای رفع آنها را اتخاد کند.
عسکری تصریح کرد: توسعه گردشگری جنگ و دفاع مقدس نیز باید با توجه به وجود یادمان های هشت سال دفاع مقدس در ایلام بطور ویژه مورد توجه مسوولان باشد.
عسگری همچنین به وجود بیش از 100 نیروی قراردادی در اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام اشاره کرد و گفت: امیدواریم با تبدیل وضعیت این نیروها به پیمانی بخشی از مشکلات اعتباری برطرف شود.
انتهای پیام/