اصل و سرشت اقدامات معاونت صنایع دستی براساس نگاه عادلانه است

معاون صنایع دستی کشور در نشست سالیانه معاونین صنایع دستی استانها گفت: اصل و سرشت تمام اقدامات معاونت صنایع دستی از این پس براساس نگاه عادلانه به استانهاست.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، بهمن نامور مطلق، معاون صنایع دستی در نشست سالیانه معاونین صنایع دستی استان‌ها با اشاره به اینکه نگاه به صنایع دستی نگاه فرهنگی است، گفت: هیچ هنر و صنعتی به اندازه صنایع دستی و هنرهای سنتی تبلور واقعی معنویت در هنر نیست.

نامورمطلق آینده صنایع دستی را روشن و امیدوارکننده ارزیابی کرد و افزود: صنایع دستی یکی از عناصر اقتصادی و فرهنگی است که آینده روشن و درخشانی دارد.

معاون صنایع دستی رویکرد جدید این معاونت را همراه با نگاه عادلانه و تمرکززدایی دانست و تصریح کرد: اصل و سرشت تمام اقدامات معاونت صنایع دستی از این پس براساس نگاه عادلانه به استانهاست.

وی با اشاره به اهداف کلی معاونت صنایع دستی یادآور شد: کیفیت صنایع تولیدی بیشترین اهمیت را دارد، تولید انبوه با کیفیت نازل در دستور کار ما نیست بلکه می‌خواهیم درجه‌ی والای هنر را حفظ و تقویت کنیم.

نامورمطلق ادامه داد: درعین حفظ کیفیت باید قدرت کمیت را افزایش دهیم و برای حضور در بازار رقابت جهانی آماده شویم، ایران متنوع ترین صنایع دستی جهان را دارد، این ثروت بزرگی است که باید حفظ شود و تنوع آنها هم بالا برود.

معاون صنایع دستی همچنین فاصله گرفتن از محصولات کابردی را از مشکلات اساسی حوزه صنایع دستی دانست و افزود: اگر نتوانیم نیازهای موجود را برطرف کنیم کالای چینی، هندی و ترک جای ما را اشغال می‌کنند.

وی گفت: در کنار کاربردی کردن مصنوعات دستی، باید جنبه تزئینی بخشی از آثار را حفظ کنیم، رقیب کالاهای ما هنرهای مدرن قوی هستند که باید توان مقابله با آنها را داشته باشیم.

نامورمطلق تصریح کرد: صنایع دستی ما باید زیبا باشند و زیبایی شناسی باید در دوره های مختلف تغییر کند، انسان هر لحظه ممکن است میل جدیدی پیدا کند صنایع دستی باید با ذوق هنری انسان ها همسو باشد.

معاون صنایع دستی کشور با اشاره به دیگر اهداف معاونت صنایع دستی اظهار داشت: ارائه مناسب‌تر، قیمت ارزان‌تر، ارزآوری فراوانتر، افزایش اعتبار اجتماعی هنرمندان و احیا کارگاه‌های صنایع دستی از دیگر اهداف این معاونت در آینده نزدیک است.

وی دانش‌محوری را یکی از اصول مهم در معاونت صنایع دستی دانست و گفت: حرکت به سمت صنایع دستی دانش بنیان با همکاری موسسات و مراکز علمی آغاز شده است.

نامور مطلق ادامه داد: استفاده از فناوری‌های نوین باید در صنایع دستی رواج پیدا کند، صنایع دستی نباید مصنوعاتی قدیمی و کهنه به نظر برسند بلکه باید با استفاده از فناوری در بازارهای مجازی معرفی شوند.

معاون صنایع دستی کشور با اشاره به اینکه پیش از این برندهای منحصربفردی از محصولات صنایع دستی کشورمان به جهان معرفی شده بود، ادامه داد: ما باید برندهای سابق را احیاء کنیم و هر استان باید یک برند جهانی داشته باشد.

وی تصریح کرد: تربیت نیروی انسانی، ایجاد بانک اطلاعاتی، فعال کردن بخش خصوصی و ارائه گزارش به مرکز بخشی از انتظارات معاونت صنایع دستی از معاونین استانهاست.

انتهای پیام/

کد خبر 1392110622