به گزارش روابط عمومی سعدآباد ،کارشناس مرمت آثارموزه هنرهای زیبا در این خصوص گفت: سردیس گچی چهره جدی، محکم و مصمم احتمالاً زنی رومی را نشان می دهد، که با موهایی تزئین شده در بالای سر به شکل پاپیون، همچنین شالی بر روی شانه دارد که با یک گل سینه گرد جمع شده است.
فتانه مجدکمائی افزود: جنس سردیس از گچ سبک می باشد که با لایه ای از رنگ قهوه ای طلائی پوشانده شده است. نوع رنگ و نحوه رنگ گذاری باعث برنز جلوه دادن اثر شده است.
وی مراحل پاکسازی و حفاظت این اثر را اینگونه بیان کرد: پس از پاکسازی سطحی، بدلیل وجود شکستگی و ریختگی گچ و رنگ، جهت بازسازی و همانند سازی رنگی به واحد مرمت نقاشی مستقر در موزه هنرهای زیبا منتقل شد، قسمت های کسردار پر شده و همانند سازی رنگی صورت پذیرفت.
مجدکمائی با اشاره به اینکه اثر فوق فاقد شناسنامه مشخص، امضاء و تاریخ می باشد اضافه کرد: سردیس گچی پس از حفاظت و مرمت جهت بازدید عموم در یکی از گالری های موزه هنرهای زیبا به نمایش درآمده است.
وی درباره پاکسازی سردیس مرمر نیز ادامه داد: سردیس مرمر متعلق به قرن نوزدهم میلادی بر اساس امضاء موجود بر بدنه شیء، متعلق به هنرمند ایتالیایی به نامF.FRANZONI در سال1860 می باشد. این سردیس مرمرین از اموال موزه هنرهای زیبا دارای آلودگی، غبار گرفتگی و تجمع آلاینده های موجود در محیط انبار بود که طی مراحلی پاکسازی و حفاظت شد.
این کارشناس مرمت آثار اظهار داشت:اثر فوق از سنگ مرمر یکپارچه تراشیده شده و به رنگ سفید و مات می باشد. از تزئینات سردیس می توان به آرایش موها اشاره نمود که با تکنیک خاص و به زیبایی آرایش شده است. هنرمند در خلق این اثر نهایت دقت و ظرافت را بکار بسته است. متاسفانه اطلاعات چندانی در خصوص زندگی هنرمند و همچنین سایر آثار ساخته شده توسط وی بدست نیامده است.
مجدکمایی اضافه کرد: پاکسازی این اثر توسط برس نرم و سپس سواپ بهمراه آب مقطر صورت گرفته است و هم اکنون در سالن طبقه اول موزه هنرهای زیبا جهت بازدید عموم به نمایش درآمده است.
وی با معرفی سومین اثر پاکسازی شده افزود: یکی دیگر از تندیس های نفیس، زیبا و ارزشمند این موزه که در سالن اصلی طبقه اول در کنار سایر آثار کلاسیک خارجی این موزه به نمایش در آمده است،مجسمه برنزی اثر لوئی مورو است که از اولین نمونه های ساخته شده به سبک هنر نو بشمار می آید.
انتهای پیام/