به گزارش میراث آریا(chtn) محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی کشور در نشست ملی سالانه سمنها با ریاست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در تبیین چشمانداز و برنامههای معاونت میراث فرهنگی در تعامل با سمنها گفت: سابقه تعامل و مشارکت این نهادهای مردمی با سازمان میراث فرهنگی مربوط به سال 74 است، استفاده از این ظرفیتها برای حفاظت از میراثفرهنگی در آن دوران بسیار مورد توجه قرار گرفت و نتایج بسیار خوبی هم در پی داشت.
طالبیان با اشاره به اینکه بسیاری از انجمنهای دوستدار میراث فرهنگی در آن زمان شکل گرفت، یادآور شد: تا سال 84 بیش از 16 هزار نفر عضو انجمنهای دوستدار میراث فرهنگی بودند که در کمک به حفاظت از میراث فرهنگی نقشی تاثیرگذار داشتند.
معاون میراث فرهنگی کشور حفاظت از میراث فرهنگی را موضوعی مردمی دانست و ادامه داد: باید تلاش کنیم رویکرد مشارکت با سازمان های مردم نهاد را که سالها مورد غفلت بوده است، احیاء کنیم.
وی تصریح کرد: میراث فرهنگی یکی از موضوعات عمومی جامعه است که باید در عرصههای فرهنگی، سیاسی و اجتماعی تاثیرگذار باشد، یکی از بهترین روشها برای استفاده از ظرفیتهای سمنها، حفاظت از میراث فرهنگی است.
طالبیان با اشاره به اینکه سمنها به نمایندگی از مردم صاحب میراث فرهنگی هستند، افزود: ما مکلف یه ایجاد جریانی هستیم که روند حفاظت از میراث فرهنگی را بهبود ببخشد، سازمانهای مردمنهاد صاحبان مواریثی هستند که به نسل امروز و آینده تعلق دارد.
معاون میراث فرهنگی در ادامه به حوزه فعالیت و اختیارات سازمانهای مردمنهاد اشاره کرد و گفت: موسسات مردمنهاد نباید جایگاهشان را با متخصصان و کارشناسان یکسان بدانند، مسائل مربوط به مرمت مواریث تاریخی امری تخصصی است که باید با نظر کارشناس انجام شود.
وی گفت: جایگاه تخصصی کارشناسان حوزه میراث فرهنگی نباید تضعیف شود، سازمانهای مردمنهاد باید موقعیت و شرایط خود را بشناسند و با توجه به این شرایط در حوزه حفاظت میراث فرهنگی گام بردارند.
طالبیان همچنین نقش سازمانهای مردمنهاد را در کمک به آگاهیافزایی مردم نسبت به میراث فرهنگی موثر دانست و افزود: این سازمانها میتوانند مردم را به حفاظت از آثار تاریخی و فرهنگی تشویق کنند و موضوع میراث ف5رهنگی را در جامعه جاری کنند.
معاون میراث فرهنگی ادامه داد: این سازمانها همچنین میتوانند در احیای مطالبات حوزه میراث فرهنگی از دیگر دستگاهها موثر واقع شوند.
وی به لزوم ایجاد بانک اطلاعاتی سازمانهای مردمنهاد تاکید کرد و گفت: شناختن تعداد سمنها و تواناییهای آنها ما را در کمک گرفتن از این ظرفیت بالقوه برای رسیدن به اهداف سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری راهنمایی میکند.
طالبیان همچنین با آمادگی معاونت میراث فرهنگی برای برگزاری همایشهای تخصصی میراث فرهنگی با سمنهای این حوزه اشاره کرد و افزود: استفاده از توان سازمانهای مردمنهاد در حفاظت از مواریث فرهنگی یکی از برنامههای جدی معاونت میراث فرهنگی است.
\n
انتهای پیام/