شهری در مسیر جاده ابریشم که سکونت مردمان آن به هزاره ششم پیش از میلاد می رسد، سرزمینی که به چشمه های بهشتی و ییلاق ایران معروف است. اردبیل دیاری پنج هزار ساله یادگاری از آثار تاریخی بسیار چون بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی، بازار تاریخی، مسجد جامع عتیق، حمام ها، پل ها و کاروانسراهای تاریخی و خانه ها و مدارس تاریخی به سبک سنتی و بومی است. گذشته از آثار تاریخی، این دیار دارای رودهای پر آب همچون ارس و قزل اوزن کوه سرافراز و مقدس سبلان با طبیعت سرسبز و چشمه های گرم و سرد بی بدیل، جاده های کوهستانی و جنگلی حیران و الماس، ذهن هر رهگذر را در پیچ و خم شگفتی و زیبایی خود حیران و مبهوت می گذارد. جاذبه های گردشگری دیگری چون مناطق نمونه گردشگری متعدد در تمامی شهرستانهای استان، گیاهان داروئی، مناطق سرسبز و جنگل ها و پیست اسکی و اسکی روی چمن، آب های معدنی و... تمام علایق مورد توجه گردشگران را گردهم آورده است.
با این توصیف اجمالی، اندک فرصتی فراهم شد تا گوشه چشمی بر عملکرد میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری این استان در شش ماهه پایان سال داشته باشیم.
اعزام هیات گردشگری جهت شرکت در نمایشگاه بین المللی صنعت گردشگری
مدیرکل میراث فرهنگی استان اردبیل با اشاره به اعزام هیأت گردشگری استان جهت شرکت در نمایشگاه بین المللی صنعت گردشگری استانبول و برگزاری نخستین نمایشگاه صنایع دستی ایران در ارزروم ترکیه، گفت: اداره کل میراث فرهنگی استان اردبیل به عنوان متولی برگزاری این نمایشگاه، حامی مالی تولید کنندگان صنایع دستی 13 استان دیگر در قالب 33 غرفه نیز شد.
یحیی نقی زاده اضافه کرد: صنایع دستی استان هایی چون آذربایجان غربی، البرز، زنجان، فارس، گلستان، تهران، قم و سمنان نیز در این نمایشگاه به مدت چهار روز در آبان ماه سال جاری در معرض دید علاقمندان قرار گرفت.
وی با بیان اینکه صنایع دستی به نمایش گذاشته شده استان در این نمایشگاه سوغات و منسوجات جاجیم، گلیم و ورنی، آثارخطی، گلیم، تابلو فرش و صنایع چرم بود، تصریح کرد: صنایع دستی استان فارس خاتم کاری، معرق روی مس و لباس محلی کشکولی، صنایع دستی استان گلستان به سفال، سرامیک، صنایع چوب و روسری ترکمن، گلیم و بافته های داری، سنگ نظر قم، نگارگری استان سمنان و آثار تاریخی و جاذبه های کشور برروی کاشی و بشقاب تهران از دیگر مواردی هستند که در این نمایشگاه در معرض دید علاقه مندان قرار گرفت.
استانداردسازی 3 واحد از هتل های اردبیل
سرپرست معاونت گردشگری با بیان اینکه در سال 92، دو شاخص مهم چون استاندارسازی سه واحد از هتل های استان و تشکیل کمیته تطابق و نرخ گذاری اماکن اقامتی موقت در واحد نظارت به انجام رسید، گفت: در راستای ارتقاء کیفیت خدمات و تجهیزات مراکز اقامتی، مراحل استانداردسازی سه واحد از هتل های استان شامل هتل های ارسباران، صحت و مهمانسرای جهانگردی انجام و با صدور گواهینامه مربوطه، پروانه بهره برداری برای این سه هتل صادر شد.
قادر تقی زاده از تشکیل و آغاز به کار کمیته تطابق و نرخ گذاری اماکن اقامتی موقت به منظور ساماندهی اماکن اقامتی موقت و جلوگیری از گران فروشی و ضابطه مند کردن پذیرش مسافر و بالا بردن میزان رضایت گردشگران مقیم در اماکن اقامتی موقت خبر داد و گفت: این کمیته متشکل از مدیرعامل جامعه صنفی تأسیسات اقامتی، مجری طرح ساماندهی اماکن اقامتی، دو نفر از کارشناسان اداره و معاون گردشگری سازمان است.
وی با اشاره به آموزش 169 نفر در دوره های آموزشی فروش و بازاریابی در هتل با همکاری اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی استان و آموزش 110 نفر در دوره های آموزشی الگوهای رفتاری و تشریفاتی بین المللی با حضور استاد \"بیدار مغز\" برای بخش فعالان گردشگری و هتلداران استان در شش ماهه دوم سال جاری، بیان داشت: از دیگر اقدامات این معاونت می توان به برگزاری هفته گردشگری، تور رایگان طبیعت گردی، سخنرانی در مدارس به مناسبت هفته گردشگری و طرح سوال و اهدای جوائز، شرکت در نمایشگاه های گردشگری ترکیه، تنظیم اساس نامه برای واحدهای پذیرایی بین راهی به منظور تشکیل انجمن صنفی پذیرایی بین راهی های استان اشاره کرد.
این مقام مسئول مشارکت در برگزاری دومین جشنواره زمستانی سرعین، طراحی و چاببنرهای ستاد اجرایی خدمات سفر استان اردبیل در بیش از 600 متر و طراحی و چاپ 10 نوع بروشور نوروزی ستاد اجرایی خدمات سفر استان برای تمامی شهرستان های استان در 60 هزار تیراژ را از دیگر اقدامات پایانی سال عنوان کرد.
تشکیل جامعه سرمایه گذاران گردشگری اردبیل
اکبر فرهیخته معاون سرمایه گذاری استان اردبیل با بیان اینکه در شش ماهه دوم سال جاری، جامعه صنفی سرمایه گذاران بخش گردشگری استان تشکیل یافت، بیان داشت: از دیگر اقدامات شش ماهه دوم سال جاری می توان به برگزاری دو همایش سرمایه گذاری با حضورمسئولان ملی و استانی، افتتاح دو دستگاه هتل آپارتمان در سرعین با ظرفیت 40 اتاق و افتتاح آبدرمانی شهر آفتاب با سرمایه گذاری 5/9 میلیارد تومان با ظرفیت 250 نفر اشاره کرد.
300 صنعتگر اردبیلی تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی
در شش ماهه دوم سال 92، 300صنعتگر صنایع دستی در رشته های گلیم بافی، ورنی بافی، جاجیم بافی، معرق چوب، منبت، پیکرتراشی، رودوزی های سنتی، ملیله سازی، سفالگری و تراش سنگ های نیمه قیمتی، از شهرستان های اردبیل، نمین، پارس آباد، خلخال، مشگین شهر، گرمی، بیله سوار، نیر و کوثر تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار گرفتندکه این میزان در مقایسه با سایر استان ها از نسبت خوبی برخوردار است.
معاون صنایع دستی استان با بیان این مطلب گفت: در راستای اجرایی شدن قانون بیمه تأمین اجتماعی قالی بافان، بافندگان فرش و شاغلان صنایع دستی که از سال 88 در استان ها اجرایی شده است، 401 صنعتگر جهت شرکت در آزمون مهارت های فنی و حرفه ای به ادارات کل فنی و حرفه ای استان در شش ماهه دوم سال 92 معرفی شدند. علیرضا دباغ عبداللهی اضافه کرد: از این تعداد، 356 نفر موفق به اخذ کارت صلاحیت حرفه ای در رشته های مورد آزمون خود شدند.
دو هزار و 505 اشیای تاریخی مکشوفه در سال جاری
سرپرست یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی استان اردبیل، از 19 مورد حفاری غیر مجاز، دو مورد تخریب، یک مورد سرقت، دو مورد مرمت غیرمجاز، 20 مورد کشف اموال تاریخی، دو هزار و 505 مورد اشیاء مکشوفه، 9 مورد دستگیری باند قاچاق، 114 مورد دستگیری افراد و 13 مورد کشف فلزیاب در سال 92 خبر داد و گفت: از این تعداد 9 مورد آن مربوط به شهرستان مشگین شهر، هفت مورد مربوط به شهرستان خلخال و 5 مورد آن مربوط به شهرستان نمین می شود.
یدالله بخشی تأمین حفاظت و امنیت مجموعه بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی، موزه باستان شناسی شهرستان مشگین شهر و موزه حمام نصر خلخال، سرکشی و حفاظت بیش از 900 اثر ثبتی و یک هزار و 600 اثر تحت حفاظت در سطح استان و شرکت در اجرای ستاد خدمات سفر استان در نوروز 93 را از جمله عملکرد یگان حفاظت برشمرد و اظهار داشت: در سال 92 نزدیک به یک هزار و 346 بازدید و سرکشیاز آثار تاریخی به عمل آمده است.
ادامه مرمت 5 اثر تاریخی اردبیل در تقویم امسال مرمتگران
معاون میراث فرهنگی استان با اشاره به ادامه عملیات مرمت مجموعه اثر جهانی بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی، بازار تاریخی اردبیل، محوطه سازی بخش هایی از مجموعه بقعه شیخ جبرائیل، بازسازی و ساماندهی مسجد جمعه و گنبد خانه آن و عملیات مرمت و ساماندهی بقعه شیخ حیدر مشگین شهر در سال 92 گفت: تاکنون عملیات محوطه سازی بقعه شیخ جبرائیل کلخوران واقع در استان اردبیل مطابق طرح جامع، 90 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
حمید خدا پناهی با اشاره به اینکه اجرای طرح جامع مرمتی بقعه شیخ جبرائیل کلخوران از سال 85 آغاز و تاکنون ادامه دارد، افزود: پیش بینی می شوددر صورت تأمین اعتبار تا سال 93 عملیات مرمت این بقعه به پایان برسد.وی در ادامه از پیشرفت 95 درصدی ساخت رواقها و محوطه سایت ساماندهی حریم بقعه شیخ حیدر واقع در شهرستان مشگین شهر خبرداد و گفت: با انجام مرمت اضطراری و سازه ای بقعه شیخ حیدر، هرگونه خطر احتمالی از این بنای تاریخی رفع شده است.
این مقام مسئول با اشاره به آغاز ساخت مصلی اردبیل از سال 87، اظهار داشت: تاکنون ساخت سالن اصلی مصلی و پارکینگ به پایان رسیده و اجرای تزئینات سالن اصلی و محراب نیز 90 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. وی در ادامه اظهار داشت: همچنان حفاظت و مرمت از جمعه مسجد ادامه دارد و از جمله اقدامات مرمتی باقی مانده می توان به تکمیل پوشش گنبدخانه، احیای ایوان، انجام سه فصل حفاری به منظور دستیابی به پلان اصلی مجموعه و احیای محوطه اشاره کرد.
انتهای پیام/