افزایش ایرلاین‌های ایرانی و ترک

 در بیست و چهارمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ترکیه که از تاریخ 25 الی 27 فروردین ماه سال جاری به میزبانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در تهران در حال برگزاری است، وزرای دو کشور بر توسعه روابط اقتصادی تاکید کردند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل بین الملل سازمان میراث فرهنگی، ریاست هیات ایرانی را واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و ریاست هیات ترک را جودت ایلماز وزیر توسعه و برنامه ریزی ترکیه بر عهده دارد. در اولین روز اجلاس نشست کارشناسی دو هیات به ریاست محتشمی و حسنو دیلمره معاونین وزراء دو کشور برگزار شد.


دو هیات ایرانی و ترک در قالب چهار کمیته نفت و انرژی، تجارت و سرمایه گذاری و همکاری های بانکی و گمرکی، حمل و نقل و ترانزیت و کمیته موارد عمومی و کلی به بحث و تبادل نظر پیرامون موارد کارشناسی پرداختند. ریاست کمیته موارد عمومی و کلی که شامل بخش هایی نظیر گردشگری، فرهنگ، سلامت، کشاورزی و جنگلبانی، رادیو و تلویزیون، محیط زیست، کار و تامین اجتماعی بود بر عهده لادن جعفری تهرانی مدیر کل دفتر امور        بین الملل سازمان بود که بندهای مورد نظر هر یک از دستگاه ها و وزارتخانه های مختلف طی دو روز نشست کارشناسی به ریاست وی در کمیته عمومی به تفکیک مورد بحث و تبادل نظر کارشناسی قرار گرفت و برای درج در سند اجلاس، نهایی شد.

واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تبریک پیروزی دولت آقای اردوغان در انتخابات اخیر، سفر نخست وزیر ترکیه به جمهوری اسلامی ایران را بسیار مثبت توصیف کرد و توسعه گردشگری، سرمایه گذاری حمل و نقل، ترانزیت و خطوط گاز را از جمله موارد مورد تاکید مقامات دو کشور دانست و به لزوم توسعه تورهای تلفیقی بین دو کشور اشاره داشت.


جودت ایلماز وزیر توسعه و برنامه ریزی ترکیه ضمن اشاره به مجموع جمعیت 150 میلیونی دو کشور و قدرت خرید دو تریلیون دلاری آن ها به حجم تبادلات اقتصادی بین دو کشور در سال 2002 که یک میلیارد و دویست میلیون دلار بوده و در سال گذشته به رقمی بالغ بر 14 میلیارد دلار رسیده اشاره کرد و اظهار داشت طی 10 سال گذشته حجم مبادلات اقتصادی بین دو کشور بیش از 10 برابر شده است.

وی گفت: در سال 2013 جمهوری اسلامی ایران رتبه دهم را در زمینه صادرات کشور ترکیه به خود اختصاص داده و در زمینه واردات در جایگاه ششم قرار داشته است.


جودت ایلماز در ادامه سخنان خود در مراسم افتتاحیه اجلاس اظهار داشت: در سال 2013 تعداد گردشگران ایرانی به ترکیه بالغ بر یک میلیون و سیصد هزار نفر بوده که در مقایسه با سال های گذشته که میزبان قریب به 2 میلیون گردشگر ایرانی بودیم کاهش زیادی از خود نشان داده است. در مقابل تعداد گردشگران ترک به ایران 260 هزار نفر بوده که امیدواریم این طراز تبادل گردشگر هر چه سریعتر مثبت شود.


وی همکاری بیشتر بخش های خصوصی دو کشور، افزایش ایرلاین های ایرانی و ترک، توسعه دروازه های مشترک مرزی، فعال نمودن تجارت مرزی و حل مشکل بیمه های خدمات درمانی را از جمله اهرم های افزایش جریان گردشگری بین دو کشور دانست.

وی امضاء سند تجارت ترجیحی بین دو کشور ایران و ترکیه را که پس از 20 سال مذاکره نهایتاً در سفر ژانویه 2014 اردوغان به ایران محقق شد را یکی از دست آوردهای آن نشست نامید و اظهار امیدواری کرد که دو کشور به سمت تجارت آزاد پیش بروند.

واعظی نیز با اشاره به لزوم توسعه شهرک های صنعتی به تشکیل قریب الوقوع \"شورای عالی همکاری بین دو کشور\" که در سطح اعضاء کابینه برگزار خواهد شد اشاره کرد و در مقابل جودت ایلماز پیشنهاد تشکیل اولین دور این نشست را در ترکیه مطرح کرد که با استقبال طرف ایرانی مواجه شد. مقرر شد واعظی پیش از سفر ریاست محترم جمهور به ترکیه سفر مقدماتی خود را جهت پیشبرد تفاهمات بین دو کشور انجام دهد.

مراسم اختتامیه بیست و چهارمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ترکیه امروز در محل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با حضور روسای کمیته های چهارگانه و با امضاء سند اجلاس توسط دو وزیر به پایان خواهد رسید.

انتهای پیام/

کد خبر 139301276