مدير پايگاه پژوهشي منطقه تاريخي – فرهنگي نيشابور از توليد و انتشار كتاب \"كهن شهر\" و نيز پوستر\" كهن دژ نيشابور\" در تيراژ 2 هزار نسخه و در ابعاد 70 در 50 خبر داد.
به گزارش روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي، ابوالفضل مكرمي فر با اعلام اين خبر گفت: كهن دژ نيشابور در جنوب روستاي طرب آباد در 5 كيلومتري شرق نيشابور در عرصه منطقه تاريخي – فرهنگي نيشابور واقع شده و يكي از شاخص ترين آثار تاريخي منطقه تاريخي – فرهنگي نيشابور به شمار مي رود.
وي افزود: كاوش هاي باستان شناسي كهن دژ نيشابور از سال 1383 توسط هيات مشترك ايران و فرانسه به سرپرستي رجبعلي لباف خانيكي و خانم مونيك كروران، با بررسي و پيمايش آغاز و از سال 1384 اولين فصل كاوش هاي باستان شناسي با شروع گمانه زني و لايه نگاري به منظور يافتن آثار دوره ساساني صورت گرفت و طي سه فصل كاري، بقاياي معماري و آثار مربوط به دوره ساساني آشكار شد.
وي با اشاره به تاليف كتاب شهر كهن توسط اين پايگاه پژوهشي اضافه كرد: اين كتاب توسط خانم دكتر لاله از مدرسان دانشگاه تهران و همكاران وي تدوين شده كه و درآن روند پژوهش ها و كاوش هاي باستان شناسي از دهه 1330 تا 1390 مشتمل بر كاوش هاي باستان شناسي هيات آمريكايي و سيف الله كامبخش و نيز مطالعات ريچارد بوليت و هم چنين كاوش هاي باستان شناسي در 9 فصل توسط رجبعلي لباف خانيكي كه در محوطه تاريخي شادياخ و كهندژ نيشابور انجام گرفته اشاره شده است.
وي ادامه داد: در اين كتاب مطالعات باستان شناسي از گذشته تا امروزبا بهره گيري از گزارش هاي هيات ها، به طور خلاصه به رشته تحرير در آمده است و از عمده ترين موضوعاتي كه در اين كتاب به آن اشاره شده است گستردگي حوزه بررسي منطقه تاريخي – فرهنگي نيشابور و هم چنين جابجايي نيشابور در چهار دوره مختلف بر اساس اتفاقات طبيعي و غير طبيعي است.
مكرمي فر افزود: نتيجه مطالعات ژئو مغناطيسي و ژئو الكترونيك موسسه ژئو فيزيك دانشگاه تهران مبني بر تائيد سازه هاي معماري در بخشي از گستره منطقه تاريخي – فرهنگي براي تائيد پژوهش هاي صورت گرفته در عرصه منطقه تاريخ – فرهنگي از ديگر موضوعاتي است كه در اين كتاب به ان پرداخته شده است.
مكرمي فر خاطر نشان كرد: اين شهر به شماره 2869 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده و يكي از آثار مهمي است كه تا كنون از تخريب در مقابله با توسعه شهري مصون مانده و سالانه ده ها هزار نفر از پژوهشگران و علاقه مندان به تاريخي و فرهنگ ايران زمين از آن بازديد مي كنند.
انتهای پیام/