احیاء اماکن تاریخی و حمایت از مالکان این اماکن با حمایت استانداران تسهیل می شود

مدیرعامل صندوق احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی ایروانی از تشکیل کارگروه تعیین کاربری اماکن تاریخی در اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان با مشارکت شهرداری و تحت نظارت این صندوق در آینده خبر داد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری احسان ایروانی روز چهارشنبه در جریان سفر به استان کرمان و در ملاقات با استاندار، شهردار و مدیرکل میراث فرهنگی این استان گفت: جریان احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و شیوه‌های حمایت از مالکان این اماکن با مشارکت مدیریت شهری و حمایت استانداران استان‌ها اجرایی و نتیجه‌بخش خواهد بود.

احسان ایروانی خاطرنشان کرد: از آنجا که حمایت از مالکان اماکن تاریخی در بافت‌های تاریخی با هدف تغییر کاربری و احیا این اماکن و بازگرداندن حیات و رونق زندگی به آن، سرلوحه برنامه‌های سال جاری صندوق احیا است، این موسسه با احصاء همه قابلیت‌ها و حمایت‌های تشویقی لازم، طی برنامه‌های جداگانه‌ای در بازدید از هر استان و برقراری ارتباط مشارکتی با مدیریت شهری به فعال‌سازی و اجرایی کردن این برنامه می‌پردازد.

او افزود: آغاز پروژه شناسایی و ممیزی کردن اماکن تاریخی واجد ارزش اعم از ثبت شده و ثبت نشده شهر کرمان که در پهنه‌ای به وسعت 400 هکتار قرار دارد، اختصاص معافیت‌های عوارض تغییرکاربری به مالکان و متقاضیان احیا اماکن تاریخی و ایجاد شرایط متناسب برای واگذاری حق انتقال توسعه ساخت و ساز(تراکم سیار) املاک تاریخی برای مالکان آن به شرط احیا این اماکن از جمله اهم تصمیمات مشارکتی اتخاذ شده در این سفر بود و امید است در جهت ارزش‌گذاری و ارزیابی واقعی کارشناسی اماکن تاریخی واجد ارزش گام جدی برداشته شود تا مالکان آن از مزایای تسهیلات بانکی نیز برای احیا و بهره‌برداری برخوردار شوند.

ایروانی گفت: تشکیل کارگروه تعیین کاربری اماکن تاریخی در اداره کل میراث استان با مشارکت شهرداری و تحت نظارت صندوق احیا، از جمله برنامه‌های آینده این موسسه در استان کرمان خواهد بود.

مدیرعامل صندوق احیا با اشاره به تعامل سازنده مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان با استاندار و شهردار کرمان افزود: وفاق موجود بین مدیران ذیربط در این استان فرصت مغتنمی است تا با ایجاد شرایط سهل و آسان، هرگونه تقاضای تغییر کاربری متقاضیان احیا اماکن تاریخی، با سرعت و دقت لازم و اصولی مورد بررسی قرار گرفته و اجرایی شود.

همچنین در بازدید از برخی اماکن تاریخی شهر کرمان توافق شد اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کرمان در فاز اول اقدامات اجرایی و با مشارکت شهرداری کرمان نسبت به گزینش حداقل دو مرکز محله و نزدیک به 20 بنای تاریخی قابل احیا و بهره‌برداری با مالکیت خصوصی اقدام کند و شرایط قانونی و تشویقی تغییر کاربری و احیا این اماکن(ایجاد ارزش افزوده) را برای مالکان آن یا متقاضیان خرید و سرمایه‌گذاری در این اماکن فراهم آورد.

در این رابطه رزم‌حسینی استاندار کرمان با استقبال از این طرح، استان کرمان را به لحاظ وجود اماکن و بافت تاریخی بسیار غنی برشمرد و افزود: ضروری است کلیه موانع قانونی مشارکت دولت با مردم و تشکل‌های مردم‌نهاد در این زمینه با پیگیری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مرتفع گردد تا درآمدهای دولت صرف توسعه شده و کمتر در امور جاری هزینه شود.

 وی با اشاره به اینکه استان کرمان با قدرت در مسیر توسعه گردشگری قرار دارد گفت: بدون شک بهره‌گیری از قابلیت‌های ارزشمند بافت‌های تاریخی شهرها به رشد و شکوفایی گردشگری استان کمک خواهد کرد.

استاندار کرمان افزود: طبق گزارش نهادهای معتبر بین‌المللی، ترمیم اقتصاد ایران آغاز شده و توسعه گردشگری از مهمترین عوامل بازسازی اقتصادی به‌شمار می‌رود.

استاندار کرمان در این نشست از مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و شهردار کرمان درخواست کرد برای فعالیت‌های ترویجی معرفی مشوق‌ها و شیوه‌های حمایت از مالکان اماکن تاریخی و متقاضیان سرمایه‌گذاری در احیا و تغییر کاربری، در سطح رسانهو مطبوعات استان اقدام شایسته صورت گیرد تا از این طرح حمایت ویژه بعمل آید.

شایان ذکر است در حاشیه این سفر کارگروه سرمایه‌گذاری در احیا اماکن با مالکیت دولتی نیز با حضور تنی چند از متقاضیان شناسایی شده، مدیرعامل صندوق احیا و معاونان فنی و تعیین کاربری و سرمایه‌گذاری این موسسه، به ریاست مهاجری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و معاونان میراث فرهنگی و سرمایه‌گذاری استان تشکیل و شرایط قانونی و اصولی این مهم تبیین و تشریح شد.

\n

انتهای پیام/

کد خبر 139302191