به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، سیدمحمد بهشتی در مراسم بزرگداشت روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی در تالار حافظیه با تبریک این مناسبتها به دوستدارن و علاقهمندان عرصه فرهنگ، گفت: موزه برای یادآوری گذشته است.
مشاور رئیس سازمان در امور مربوط به میراث فرهنگی ادامه داد: هفته میراث فرهنگی فرصتی است برای همه افرادی که در این حوزه تلاش می کنند تا کارنامه خود را در طول یکسال فعالیت ارائه دهند و توجه مردم را به مسائل میراث فرهنگی جلب کنند.
رئیس کمیته ایکوم در ایران با اشاره به اینکه موزه باید دارای فایده باشد، افزود: موزه ها در موقعیت های مختلف دارای فواید متنوعی هستند اما آنچه هیچگاه نباید در موزه فراموش و تعطیل شود امر حفاظت و حراست است.
وی تصریح کرد: حفاظت از مواریث فرهنگی و تاریخی آنچنان دارای اهمیت است که کنوانسیون ویژه ای در این رابطه برای زمان جنگ و بحران در نظر گرفته شده است.
بهشتی گفت: در طول 2 قرن اخیر ما دچار آلزایمر فرهنگی شده ایم و فراموش کرده ایم که هستیم و سرزمین ما کجاست، ما باید به یاد بیاوریم که هستیم و اهل سرزمینمان شویم.
مشاور رئیس سازمان با اشاره به اینکه اهمیت موزه در این است که کیستی ما را یادآوری می کند، افزود: فرهنگ پاسخ دو پرسش کیستی و کجایی را به ما نشان می دهد.
رئیس کمیته ایکوم تصریح کرد: برخی سوء برداشتها از واژه فرهنگ شده است که بهتر است محتاط تر باشیم و فرهنگ را به کیستی و کجایی سرزمین خودمان اختصاص دهیم، فرهنگ یک امر مجرد و فرار است و صورت ندارد.
وی ادامه داد: فرهنگ در همه امور، آیین ها، سنت ها، باورها و آداب و رسوم ظهور دارد و در هر کدام از این موارد به گونه ای خاص جلوه پیدا می کند، ما نباید به یک منظر و حوزه فرهنگ اکتفا کنیم بلکه باید به تمام زوایای آن بپردازیم چراکه در این صورت منظره کاملی از فرهنگ به دست می آید.
بهشتی با اشاره به شعار امسال کمیته ایکوم که بحث پیوند بین مجموعه ها را مدنظر قرار داده است، گفت: همه اشیاء هر کدام منظری را بیان می کنند که همدیگر را تکمیل می کنند، موزه ها کمک می کنند تا منظره جامع تر و عمیق تری از فرهنگ آشکار شود.
مشاور رئیس سازمان افزود: ما می خواهیم اعتماد به نفس فرهنگی به جامعه بازگردد و موقعیت فرهنگی کشور در سطح جهانی احیا شود.
انتهای پیام/