نشست علمی بررسی پایپوش مردنمکی برگزار می‌شود

نشست علمي بررسي پايپوش مردنمکي از نظر فناوری ساخت وارگونومي در موزه ملی ایران برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی موزه ملی ایران همزمان با برگزاری این نشست علمی از نمونه شبيه سازي شده پایپوش مردنمکی رونمایی می شود و این شی به موزه ملی ایران اهدا خواهد شد.

گفتنی است، دکتر مهين سهرابي استاديار دانشگاه الزهرا، نفيسه يزداني و کامبيزنصيري راد مدرسين دانشگاه علمي کاربردي چرم تهران از سخنرانان این نشست تخصصی هستند.

پژوهشگران اين نشست در يک روند پژوهشي«توصيفي تشريحي» به مطالعه خصوصيات پاي پوش پرداخته اند و بر اين اساس ارزيابي وقضاوت  نهايي برای دستيابي به الگوي تکنولوژيکي براي شبيه سازي ازطريق«استدلال قياسي»دنبال کرده اند بگونه اي که پاي پوش تاريخي با قواعد تکنولوژي ساخت پاي پوش امروزي مقايسه شده و باروش«نيمه آزمايشي»اقدام به شبيه سازي کرده اند. 


یادآور می شود، در زمستان سال 1372معدن کاران نمک در ناحيه غرب شهرستان زنجان به هنگام خاکبرداري واستخراج نمک از معدن چهرآباد نخستين نيم تنه مرد نمکي يافت شده درادامه باانجام کاوشهاي علمي پاي پوش(چکمه) مرد نمکي وبرخي ديگر آثار نيز کشف گرديدو در آن زمان مطالعات آزمايشگاهي اين مجموعه در پژوهشگاه مرمت نيز انجام پذيرفت. طي نزديک به دو دهه گذشته اين مجموعه در موزه ايران باستان درمعرض نمايش بوده وهمواره مورد توجه ويژه پژوهشگران و بازديد کنندگان است. 


پس از اين يافته هاي ارزشمند و با تداوم کاوشهاي علمي در استان زنجان مجموعه اي بسياردرخور توجه از ديگرمردان نمکي وساير آثارنيز کشف شده که در اداره کل ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري  استان زنجان مطالعه ونگاهداري مي گردند.

دراين ميان پاي پوش مردنمکي با قدمت1700سال همچنان يکي ازجالبترين پاي پوشهاي موجود درجهان محسوب ميشود که خود انگيزه اي براي اقدام به  شبيه سازي آن بوده است.


دراين نشست سه سخنراني ارايه و در پايان با رونمايي از اين پاي پوش ابن اثر به موزه ملي ايران اهدا می شود.

شایان ذکر است نشست بررسی پایپوش مردنمکی ساعت 10 تا 12 روز يکشنبه 4 خرداد در تالارنشست هاي تخصصي موزه ملي ايران برگزار می شود.

\n

انتهای پیام/

کد خبر 1393030213